Business Markets MCQs Interviews Questions Answers

Business Markets MCQs Interviews Questions Answers

1: Generation born before 1964 and after World War II is classified as ____________. Select the correct option.
A. generation X
B. generation Y
C. baby boomers
D. All of these
E. Both A and B

Answer - Click Here:
D

2: Factors that affect Company’s ability to maintain customer relationships are known as ____________. Select the correct option .
A. Marketing plan
B. Marketing environment
C. Marketing dashboard
D. Both a and b
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

3: Most successful products are those which are ____________. Select the correct option.
A. differentiated
B. solve customer problems
C. offering customer value proposition
D. None of the above
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
E

4: Lexus targets customer regardless of country in which they lived – “global elite” segment, this is called ____________. Select the correct option.
A. psychographic segmentation
B. intermarket segmentation
C. intramarket segmentation
D. income segmentation
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

5: Top management sets company’s ____________. Select the correct option .
A. All of the above
B. Mission
C. Objectives
D. Vision
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
A

6: Buying of products by government agencies is classified as ____________. Which of the following option is correct?

A. international markets
B. business markets
C. reseller markets
D. government markets
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

Answer
7: Resources such as forests and food are known as ____________. Which of the following option is correct.

A. non-renewable resource
B. renewable resources
C. Both a and d
D. none of above
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

Answer
8: Number of competitors in decline stage of product life cycle are ____________. Which of the following option is correct.

A. declining in number
B. few
C. continuously growing
D. stable but begins declining
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

Answer
9: PLC concept which consists of longest life cycles is classified as ____________. Which of the following option is correct.

A. product perception
B. product classes
C. product forms
D. branding
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

Answer
10: Strategy that focuses on smaller segments and attract only few competitors is called ____________. Which of the following option is correct.
A. micromarketing
B. mass marketing
C. segmented marketing
D. niche marketing
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

11. ___________. Select the suitable option.

A. declining
B. low sales
C. rapidly rising
D. very peaked
E. All of these
F. Both A and B
[Su_spoiler title=”Answer – Click Here:” class=”padding: -10px;”]D[/su_spoiler]
Answer
12: Set of distinctive and basic modes of expression is called ___________. Select the suitable option
A. followers
B. styles
C. fashion
D. fads
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

Answer
13: Market which is divided on basis of ‘income scale and family size of customers’ is an example of ___________. Select the suitable option
A. behavioral segmentation
B. geographic segmentation
C. demographic segmentation
D. psychographic segmentation
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

Answer
14:___________. Select the suitable option
A. Community organizations
B. minority groups
C. stockholders
D. both b and D
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

Answer
15: ‘value proposition’ is called brands ___________. Select the suitable option
A. full competitive advantage
B. full positioning
C. full targeting
D. full market segmentation
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

16: A company’s microenvironment, ‘local publics’ consists of _____________. Which of the following is a correct option?

A. Environmental
B. Environmental organizations
C. Editorial opinion
D. Community organizations
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

Answer
17: For marketing success, it is required to build relationships with _____________. Which of the following is the correct option?

A. Suppliers & Customers
B. Marketing intermediaries
C. Competitors
D. None of the above
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
E

Answer
18: Macro environment of any company or organization includes _____________. Which of the following is the correct option?

A. customers in international markets
B. the cultural environment
C. the demographic environment
D. both a and C
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
F

19: ‘idea generation’ stage in new product development process does not include _____________. Which of the following is the correct option?

A. on-boarding
B. internal idea sources
C. external idea sources
D. crowdsourcing
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

20: Systematic planning for new products and customer-driven strategy must be created for _____________. Which of the following is the correct option?
A. finding and growing products
B. delivering superior value
C. gaining customer lifetime value
D. None of the above
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
E

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]