Biology MCQS For Admission Test in Universities

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on September 12th, 2020

Biology MCQS For Admission Test in Universities

Let’s see some most asked and most important Biology MCQS For Entry Test in Medical Colleges. 

1. What fishes, amphibians and reptiles invertebrates are called?

(a) Homotherms

(b) Heterotherms

(c) Endotherms

(d) Ectotherms

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

2. Which of the following is not involved in nitrification?

(a) Rhozobium

(b) Nitrobacter

(c) Nitrobacter

(d) Nitrosomonas

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

3. What plant use to evoprative cooling to manage with high?

(a) Wind

(b) Moisture

(c) Temperature

(d) Cold

(e) B and D

(f) All of these

Answer - Click Here:
c

4. What amount of the energy is flows through the Ecosystems?

(a) Decomposers

(b) Herbivores

(c) Carnivores

(d) Secondary consumers

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

5. Which form of is required to eliminate 1g of nitrogen from 1ml water?

(a) Stearic acid

(b) Uric acid

(c) Nitric acid

(d) Aspartic acid

(e) B and C

(f) All of these

Answer - Click Here:
b

6. Where the Kangaroo rat mostly be found?

(a) Desert

(b) Grass Land

(c) Tropical rain forest

(d) Tundra

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

7. What diseases is caused when the renal failure is at high degree?

(a) Ureolecty

(b) End-stage reneal disease

(c) Uremia

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

8. Where the viruses of Protein coats are synthesized?

(a) Lysogenic cycle

(b) Ltyic cycle

(c) Myosin cycle

(d) A and B

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

9. In what amount of incidence of stones found in Uric acid?

(a) 15%

(b) 5%

(c) 10%

(d) 20%

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

10. What is the major constitutent of Blood plasma?

(a) Water

(b) Protein

(c) Cholesterol

(d) NaCl

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

11. In what amount of incidence of stones found in calcium phosphate?

(a) 50%

(b) 10%

(c) 15%

(d) 5% 

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

12. Which of the following is the characteristic feature of consumers?

(a) Parasite

(b) Autotroph

(c) Heterotroph

(d) Saprophyte

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

Topic Covered: Biology MCQS For Admission Test in Universities.

biology repeated mcqs pdf book download

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.