DATABASE MULTIPLE CHOICE QUESTIONS – Solved

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on September 12th, 2020

DATABASE MULTIPLE CHOICE QUESTIONS – Solved

1. Default values in programming are

a) global variables

b) functions calls

c) constants

d) all of the above

Answer - Click Here:
D

2. We use return statement to return

a) numeric value

b) a value calling function

c) single value

d) none

Answer - Click Here:
B

3. Which statement is true about inline functions?

a) it is not a user-defined function

b) with this function , the size of program becomes small

c) prototype is omitted

d) none

Answer - Click Here:
C

4. The local variables are known as 

a) external variables

b) static variables

c) dynamic variables

d) automatic variables

Answer - Click Here:
D

5. When a program is terminated which variable isdestroyed?

a) auto variables

b) global variables

c) register

d) local variables

Answer - Click Here:
B

6. Data shared among the functions is done with the help of 

a) register variable

b) static variables

c) local variables

d) global variables

Answer - Click Here:
D

7. Which functions are the part of ” math.h” file?

a) log

b) log()

c) tan

d) tan(10)

Answer - Click Here:
B

8. Which one is not included in “conio.h” file?

a) kbhit(10)

b) getche()

c) gotoxy()

d) none

Answer - Click Here:
A

9. Which fuction is used by the programmars to convert lowercase letters to uppercase letters?

a) isupper()

b) toascii()

c) tolower()

d) toupper()

Answer - Click Here:
D

10. The sequential search in C++ is caleed to be

a) binary search

b) table search

c) linear search

d) none of these

Answer - Click Here:
C

11. An array has a starting address that is known as 

a) original address

b) base address

c) memory address

d) all of the above 

Answer - Click Here:
B

12. Each index is ——-,when the multidimensional array is being accessed

a) separated by commas

b) surronded by brackets

c) separated by colon

d) none

Answer - Click Here:
B

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.