Important Multiple choice questions of Software Architecture

Important Multiple choice questions of Software Architecture

1. Which of these steps defined by generic software engineering design process?
A. Generic software engineering design process’s first job after analysis is detailed design.
B. Architectural design is followed by Detailed design.
C. Attention is turned later to architectural design.
D. a, b
E. None of these

Answer - Click Here:
D

2. Define principle of economy.
A. A Design is acceptable only when it is realized
B. Designs that can meet more stakeholder needs and desired subject to constraints are better
C. Designs that can be built for less money, in less time with less risk are better
D. Designs that make easier to change are better
E. None of these

Answer - Click Here:
C

3. Project planning have role of _________________.
A. Milestone
B. Estimation
C. Schedule
D. All of the Above
E. None of these

Answer - Click Here:
D

4. Which is true about resolution process in generic software engineering design process?
A. Detailed design is high resolution process.
B. Architectural design is low resolution process.
C. a, b
D. None of the mentioned
E. All of these

Answer - Click Here:
D

5. ___________________ does a good design follow.
A. A good design should specify a program that can be built, tested and deployed on time
B. A good design can vary risk
C. A good design should be concluded in its budget
D. a, b
E. a, c

Answer - Click Here:
D

6. A project fails because of __________________.
A. Problems faced by rules governing project
B. Lack of anticipation of resources to accomplish tasks
C. All of the mentioned
D. None of the mentioned

Answer - Click Here:
C

7. In software engineering design process _______________ follows wrong sequence ?
A. Finalize design
B. Generate candidate architecture
C. Analyze problem
D. Select detailed design
E. None of these

Answer - Click Here:
A

8. Which one is true from the following ?
A. Basic design principles are evaluative criteria that state characteristics of good design
B. Design Principles state desirable design characteristics based on meeting stakeholder needs and desires
C. Constructive Design principles state desirable engineering design characteristics based on past software development experience
D. All of the mentioned
E. None of these

Answer - Click Here:
C

9. ____________________ makes tracking activity more essential.
A. It schedules, estimates and follows resource allocation
B. No need to follow rules
C. All of the above
D. None of these

Answer - Click Here:
A

10. The quality attributes are calculated under ____________________.
A. None observable
B. Observable
C. All of the above
D. None of these

Answer - Click Here:
C

11. the observation of SAAM conclude __________________
A. Result of SAAM
B. Stakeholder Participation
C. The role of direct scenario
D. All of the above
E. None of these

Answer - Click Here:
D

12. Decomposition for design project is ____________.
A. Resolution : Detailed design
B. Analysis : Design Problem
C. Resolution : Product specifications
D. All of the above
E. None of the above

Answer - Click Here:
D