Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Islamiat MCQs From Book Chapters

Islamiat MCQs From Book Chapters

(1) The meaning of Iman-e-Mujamal is . . . .

a) The belief in brief

b) The belief in unknown things

c) The belief in detail

d) The belief in known things

e) A and D

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(2) The meaning of Iman-e- Mufasasal is . . . .

a) The belief in uncertain things

b) The belief in brief

c) The belief in all things

d) The belief in detail

e) B and C

f) none of these

Answer - Click Here:
D

(3) In Iman-e-Mufassar how many essential beliefs  . . . .

a) 7

b) 5

c) 11

d) 9

e) 8

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(4) In which AH Zakat made cumpulsory . . . .

a) 2 AH

b) 5 AH

c) 3AH

d) 4 AH

e) 6 AH

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(5) In the Hajj how many obligations are cumpulsory  . . . .

a) Four

b) Two

c) Three

d) Five

e) Six

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(6) On Hazrat Daud which Holy Book is revealed . . . .

a) Taurat

b) Zubur

c) Quran

d) Injeel

f) none of these

Answer - Click Here:
B

(7) In the Holy Quran how many names of Prophets are written there . . . .

a) 37

b) 35

c) 10

d) 26

e) 40

f) none of these

Answer - Click Here:
D

(8) Write the name of seven month of Islamic year . . . .

a) Shabaan

b) Muharram

c) Shawal

d) Rajab

e) Ramazan

f) none of these

Answer - Click Here:
D

(9) Name the Holy Book of Jews is  . . . .

a) Torait

b) Injeel

c) Zabur

d) Quran

e) none of these

Answer - Click Here:
A

(10) Bible is the Holy Book of . . . .

a) Jews

b) Hindus

c) Christians

d) Parsis

e) Muslim

f) none of these 

Answer - Click Here:
C

(11) How many mujahideen in the army of Ghazwa Badr . . . .

a) 380

b) 413

c) 210

d) 764

e) 313

f) none of these

Answer - Click Here:
E

(12)The Imam of muslim Imam Bukhari was born in . . . .

a) 190 AH

b) 180 AH

c) 194 AH

d) 210 AH

e) 185 AH

f) none of these

Answer - Click Here:
C