Software Evolution and Maintenance MCQs Questions Answers

Software Evolution and Maintenance MCQs Questions Answers

1. The spiral model having two dimensions are.

A) diagonal, angular
B) radial, perpendicular
C) radial, angular
D) diagonal, perpendicular
E) none of these

Answer - Click Here:
C

2. The combination of elements of Incremental Model is.

A) Build & FIX Model & Waterfall Model
B) Linear Model & RAD Model
C) Prototyping Model & Linear Model
D) Waterfall Model & RAD Model

Answer - Click Here:
C

3.To create client/server applications which model is prefferable.

A) WINWIN Spiral Model
B) Concurrent Model
C) Spiral Model
D) Incremental Model

Answer - Click Here:
B

4. which is true with respect to Evolutionary development:

A) throw-away prototyping, and exploratory development are two flavors of Evolutionary development

B) based approach large projects usually are done using evolutionary development

C) Through the high volume of documentation it generates facilitates easy project management

D) None of these

E) both a&b

Answer - Click Here:
A

5.The development of spiral model was by.

A) Victor Basili
B) Roger Pressman
C) Bev Littlewood
D) Berry Boehm

Answer - Click Here:
D

6.The evolution of software not to be comprises of.

A) Development activities
B) Re-engineering activities
C) Maintenance activities
D) Negotiating with client

Answer - Click Here:
D

7. A software product depends on while Processes for evolving:

A) Type of software to be maintained
B) Development processes used
C) Skills and experience of the people involved
D) All of the mentioned
E) None of these

Answer - Click Here:
D

8. The continued evolution of legacy systems applies which techniques to ensure?

A) Reverse Engineering and Reengineering
B) Reverse Engineering
C) Reengineering
D) Forward engineering

Answer - Click Here:
A

9. What are the activities of Program modularization and Source code translation _____________.

A) Forward engineering
B) Reverse Engineering
C) Reengineering
D) Reverse Engineering and Reengineering

Answer - Click Here:
C

10.The Maintenance of software includes.

A) Error corrections
B) Enhancements of capabilities
C) Deletion of obsolete capabilities
D) All of the mentioned
E) None of these

Answer - Click Here:
D

11. In how many catagerories a maintainance is being classified ?

A) two
B) three
C) four
D) five

Answer - Click Here:
C

12.which category of software maintenance is used for the modification of software that match changes in the ever-changing environment ?

A) Corrective
B) Adaptive
C) Perfective
D) Preventive
E) None of these

Answer - Click Here:
B

13. Taute Maintenance Model involves how many changes ?

A) six
B) seven
C) eight
D) nine
E)None of these

Answer - Click Here:
C

14.In Software Maintenance which type of testing is being used ?

A) System Testing
B) Regression Testing
C) Integration Testing
D) Unit Testing

Answer - Click Here:
B

15..How many selective retest techniques are there for Selective retest techniques that may be more economical than the “retest-all”technique?

A) two
B) three
C) four
D) five

”Answer

16. Which selective retest technique modified program to produce a different output than its original version that selects every test case ________ .

A) Coverage
B) Minimization
C) Safe
D) Maximization
E) None of these

Answer - Click Here:
C

17. ______________ selects technique to handle realistic applications that measures the ability of a regression test.

A) Generality
B) Precision
C) Efficiency
D) Inclusiveness
E) None of these

Answer - Click Here:
A

18.Exposes faults caused by modifications in which test selection regression technique?

A) Efficiency
B) Inclusiveness
C) Generality
D) Precision
E) none of these

Answer - Click Here:
B

19)Techniques for fault base testing ______ .

A. Unit Testing
B. Beta Testing
C. Stress Testing
D. Mutation Testing

Answer - Click Here:
D

20) In the ever-changing environment modifying the software to match changes is called __________.

A. Corrective maintenance
B. Adaptive maintenance
C. Perfective maintenance
D. Preventive maintenance

Answer - Click Here:
B

21)To reduce the future system failure chances changes are made to the system is called _________.

A. Preventive Maintenance
B. Adaptive Maintenance
C. Corrective Maintenance
D. Perfective Maintenance

Answer - Click Here:
A

22)design . structure and Knowledge of software program is essential in _______ .

A. Black-box testing
B. Integration testing
C. White-box testing
D. None of the above

Answer - Click Here:
C

23)On the basis of functionality and intended software requirements software component repository is referred by designers to search for the matching component?

A Requirement specification
B. Specify components
C. Search suitable components
D. Incorporate components

Answer - Click Here:
C

24)In order to get re-engineered software which concept is used ?

A. Apply forward engineering
B. Perform
C. Decide
D. Re-structure program
E. none of these

Answer - Click Here:
A

25)spotted by users in software maintenance removing errors is known as _______.

A. Adaptive
B. Preventive
C. Perfective
D. Corrective

Answer - Click Here:
D
Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]