Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Telecommunication MCQs (Multiple choices questions )

Telecommunication MCQs (Multiple choices questions )

1. Mobile phone commercially available in____year.

A. 1983
B. 1975
C. 2001
D. 1988
E. None of these

Answer - Click Here:
A

2. In populated area______network used interconnection computer.

A. MAN
B. LAN
C. Both A and B
D. None of these

Answer - Click Here:
A

3. First smartphone is_______.

A. IBM Simon
B. Nokia 1110
C. samsung
D. None of these

Answer - Click Here:
A

4. Managing the rate at which the traffic in a network is_______ control.

A. Routing
B. Flow
C. Data
D. None of these

Answer - Click Here:
B

5.Name of International Telecommunication Union was_____.

A. International Telegraph Union
B. international Telecommunication organization
C. International Telegraph Bussiness
D. None of these

Answer - Click Here:
A

6. internet service available on mobile phone in_____year

A. 1999
B. 1982
C. 1991
D. 1978
E. None of these

Answer - Click Here:
A

7. _____ switching has used the transfer of coded values from input to output.

A. Combination
B. Time
C. Space
D. None of these

Answer - Click Here:
C

8.Bada is the OS of______smartphone company.

A. Samsung
B. Nokia
C. Blackberry
D. None of these

Answer - Click Here:
D

9. In ______ iPhone was introduced.

A. 2007
B. 1999
C. 2006
D. None of these

Answer - Click Here:
A

10. Which among the following is/are supported by LAN?

A. HTTP
B. PABX
C. SNDP
D. None of these

Answer - Click Here:
B

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *