Multiple Choices of Geography

Multiple Choices of Geography

1. _____rays of the sun have to cover lesser area than oblique rays?
A. Different
B. Streight
C. vertical
D. All of these

Answer - Click Here:
C

2. The landforms of the earth has_____orders?
A. Two
B. Five
C. Four
D. Three

Answer - Click Here:
D

3. Is the atmosphere held against the_____?
A. Earth
B. Sun
C. Universe
D. All of these

Answer - Click Here:
A

4. The broadest division of the earth,s crust is the continents and_____?
A. Seas
B. Oceans
C. Countries
D. States

Answer - Click Here:
B

5. When heat is neither gained from nor lost to the Surrounding air, the process is called_____?
A. Oblique
B. Broadcasting
C. Landforming
D. Adiabatic

Answer - Click Here:
D

6. The oceans and continents has_____order of landforms?
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

Answer - Click Here:
A

7. In atmospheric studies, the standard unit of pressure is_____?
A. Mili-units
B. Milibar (MB)
C. Millimeter
D. All of these

Answer - Click Here:
B

8. The isolation received during summer is_____than that received in winter?
A. Slower
B. Less
C. Greater
D. Equal

Answer - Click Here:
C

9. The actual trigger of pressure-gradient force is _____of air?
A. Blowing
B. Pressure
C. Heat
d. Movement

Answer - Click Here:
D

10. Different surfaces_____ and Reflect different amounts of isolation?
A. Deflect
B. dissolve
C. Absorb
D. N0ne of these

Answer - Click Here:
C

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.