Social Networks MCQs Solved Questions Answers

By: Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 23rd, 2021

Let us see the very important Social Networks solved MCQs

1. Who Social networks are organized primarily __________.
a.brands
b.people
c.discussions
d.interests

Answer - Click Here:
b

2. Social networks have an information-sharing capacity. As such, a great distribution channel for?
a.customer feedback
b.viral content
c.exclusive coupons
d.marketing messages

Answer - Click Here:
d

3.___________ social network is considered the most popular for business to business marketing?
a.Facebook
b.Orkut
c.Ryze
d.LinkedIn

Answer - Click Here:
d

4. Advantage a non–profit has when opening a private social network…..
a.the start-up cost of a private social network
b.spend more time using social networks.
c.it has an immediate user base of people interested in the cause.
d.supporters have a higher tolerance for messages.

Answer - Click Here:
c

5. Larger social networking sites
a.will force niche social networks.
b.social media trends.
c.to see declining growth rates.
d.better fit for nonprofit organizations.

Answer - Click Here:
b

6. Facebook and Linked are popular social networks globally.
a.True
b.False
c.maybe
d.Maybe not

Answer - Click Here:
b

7. when marketing with social networks is to identify the goals.
a.True
b.False
c.maybe
d.Maybe not

Answer - Click Here:
a

8. Facebook Places is targeted to large brands.
a.True
b.False
c.maybe
d.Maybe not

Answer - Click Here:
b

9. best practice to interact under a personal account on LinkedIn.
a.True
b.False
c.maybe
d.Maybe not

Answer - Click Here:
a

10. white label social network’s primary difference is that it is privately run by a nonprofit organization.
a.True
b.False
c.maybe
d.Maybe not

Answer - Click Here:
a

11. ___________methods of social network marketing should a company always use.
a. Blogging the only
b. Twitter, Blogs, Facebook
c. YouTube
d. Depends on the company and its product

Answer - Click Here:
b, d

12. ___________is the term updates by Twitter users.
a. Tweets
b. Tweats
c. Twinks
d. Posts

Answer - Click Here:
a

13. What is meant by “guerilla marketing”?
a. Using resources such as time
b. Using advertising spots
c. Having a large scale marketing
d. Using television ads

Answer - Click Here:
a, b, c

14. What is meant by Brand Management?
a. Managing the marketing staff
b. Management of the marketing budget
c. The company executive management
d. Creating a consistent image for the company

Answer - Click Here:
c, d

15. Why is it important to post to a blog?
a. It reduces the cost per blog post
b. Keep readers engaged
c. the social media marketing specialist
d. It allows more chances

Answer - Click Here:
b

16. ___________is an important aspect of creating blogs and posting content?
a. Using a witty user name
b. Posting at least once a month
c. Social Media Optimization
d. Using humor

Answer - Click Here:
a, b, c

17. What is a “vlog”?
a. Video Log
b. Video blog
c. Log of blog activity
d. New technology to aid in blogging

Answer - Click Here:
b, d

18. ___________ a company do on Facebook apart from their page?
a. Post more updates
b. Post controversial
c. Use several pictures
d. both companies originated and posting to other groups

Answer - Click Here:
d

19. How can a company ensure that the proper audience finds their YouTube videos?
a. Post links on the company blog
b. no method to effectively direct people to company videos
c. Use of keywords
d. Sending out mail advertisements

Answer - Click Here:
a, c

20. In a company that should own the social marketing plan?
a. Head of Marketing
b. CFO
c. President
d. Operational staff

Answer - Click Here:
a, b

21. What is meant by “micro-blogging”?
a. Blogging daily
b. Blogs that are posted by companies
c. Blogs with limited individual posts
d. Blogging from mobile devices

Answer - Click Here:
a, c

22. What is meant by A/B testing in marketing?
a. Testing of 2 different products
b. Testing 2 versions of an advertisement to best response
c. testing of medical products before legally allowing
d. Testing via 2 mediums,t.v, radio

Answer - Click Here:
b

23. What is “social media optimization”?
a. easily creates publicity via social networks
b. Writing clear content
c. Creating short content which is easily indexed
d. create content for social networks hiring people

Answer - Click Here:
a

24. What place does Pricing have in marketing?
a. Higher prices guarantee higher revenue stream
b. The company should actively market
c. tested to see what elicits the best consumer response
d. Marketing based on the pricing level

Answer - Click Here:
c

25. What would the marketing budget section of a marketing plan detail?
a. The cost to write the plan
b. The expected costs for each ad campaign
c. The overall marketing budget for a year
d. The marketing personnel job descriptions

Answer - Click Here:
b, c

26. How the company uses the same material for both traditional and social network marketing?
a. Posting a luring comment on Twitter
b. Selling ad space on the company website
c. Utilizing a television ad campaign online
d. Creating a magazine print ad

Answer - Click Here:
c, d

27. How often should a marketing plan be revisited?
a. Never, once written it is complete
b. order to revisit the plan of action
c. At company board meetings
d. financial review of the company each month

Answer - Click Here:
b

28._________ would be leveraging both social network and traditional marketing?
a. print advertisements with a coupon for a store
b. drives people to a website where there is a free trial offer
c. Posting an advertisement on a message board
d. Hosting a video ad on YouTube

Answer - Click Here:
b

29. social network marketing plan differ from a traditional marketing plan
a. The brand image completely different for social marketing
b. social marketing is different for The staff requirements and skillsets.
c. the social marketing plan is required for traditional marketing
d. method of delivery, a marketing plan, either way, will be similar

Answer - Click Here:
b, c

30. ___________ is valuable in increasing a page rank?
a. Paying for placement
b. Static content
c. highly ranked pages
d. No contact information

Answer - Click Here:
c

Social Networks Founder CEO Headquarters MCQs Questions Answers (Most important MCQs)

Read More MCQs on Digital Marketing

  1. Digital Marketing MCQs 1
  2. Digital Marketing MCQs 2
  3. SET 3: Social Networks MCQs
  4. Search Engines MCQs
  5. Cyber Crime Solved MCQs
  6. Internet MCQs
  7. Internet and Email MCQs
  8. Social Networks MCQs
  9. Web Security and forensics MCQs
  10. Web Security and forensics MCQs 2

    More MCQs of Networking on T4Tutorials

    Computer Science Repeated MCQs Book Download

Topics Covered

  • quiz questions on social networking sites with answers
  • questions on social networking
  • social networking questions and answers
  • social networking sites interview questions
  • questions about social networking for students
  • questions on the craze of social networking sites
  • questions related to social networking sites
Prof. Fazal Rehman Shamil