Video Editing and Mixing MCQ’s for Graphic Designer Jobs

Video Editing and Mixing MCQ’s for Graphic Designer Jobs

“Video Editing and Mixing MCQ’s for Graphic Designer Jobs” is the set of frequently asked Multiple Choice questions and these MCQs are asked in different test in the past in different test. Here, we are presenting those MCQs in a different style. Let’s begin with MCQs.

1. Computer devices which are able to click the image of any type including solid object are called
A. Image viewer
B. Webcam
C. Video cam
D. None of the above

Answer - Click Here:
C

2. When framing a shot what should always be considered.
A. Rule of thirds
B. Sound
C. shortlist
D. None of the above

Answer - Click Here:
A

3. A special sort of camera incorporates by a scanner which is made up of
A. Charged couple device
B. Laser light
C. Sensor
D. None of the above

Answer - Click Here:
A

4. Line accounting containing triple bottom aims to show:
Triple bottom line accounting aims to show:
A. The financial profit made by firms
B. The environment impact of firm
C. The social impact of firm
D. All of the above

Answer - Click Here:
A

5. Electric telegraph is invented by_________.
A. Eli Whitney
B. Samuel Morse
C. Guglielmo Marconi
D. Alexander Graham Bell

Answer - Click Here:
B

6. Because of___________ it is in the interest of business to protect the environment
A. Current operating costs will fall
B. In the long term, we all are dead
C. short term profit will increase
D. Maximum short term profits endanger long term profits and increase risk

Answer - Click Here:
D

7. The three elements of the story are:
A. Writing, filming, editing
B. Script, actor, director
c. Beginning, middle, end
D. None of the above

Answer - Click Here:
c

8. The four basic elements of a camera chain are :
A. Camera, switcher, preview monitors, CCU
B. The camera head, CCU, camera pedestal, lens
C. The camera head, sync generator, power supply, CCU
D. Power supply, pickup device, viewfinder, camera head

Answer - Click Here:
c

9. In real-time data jitter is introduced by ________
A. Delay between packets
B. Error caused during transmission
C. Both & B
D. None of the above
Answer - Click Here:
A

10. Scanner containing 600 dots per inch resolution can explore image up to
A. 600×600 areas
B. 600×100 areas
C. 600×1200 areas
D. 600×300 areas

Answer - Click Here:
A

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]