Multiple choices questions for Research methodology

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on September 12th, 2020

MCQs (Multiple choices questions) of Research methodology

1.__________ is not the source of information for exploratory research.

A. Demo
B. Survey
C. Content analysis
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
A

2.______is not an open source software.

A. Memory
B. Windows
C. Both Aand B
D. Linux
E. None of these

Answer - Click Here:
B

3.______is requires in literature review.

A. Planning
B. rewriting
C. understanding
D. All of these

Answer - Click Here:
D

4. information process includes on____.

A. magazines
B. CD-ROM
C. laptop
D. None of these

Answer - Click Here:
B

5. ______ data is the most common method of Conducting surveys.

A. informatory
B. primary
C. Qualitative
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
B

6.Microchip was invented_______company.

A. Intel
B. IBM
C. Both A and B
D. iphone

Answer - Click Here:
A

7. A small scale run of a component is____testing.

A. Pilot
B. Pre
C. run-time
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
D

8. Information is_____data.

A. Raw Data
B. Organized data
C. Input data
D. None of these

Answer - Click Here:
B

9. naturalism based on ____research.

A. Field
B. information
C. Basic
D. None of these

Answer - Click Here:
A

10. Randomization is a part of_____

A. experiment
B. Posttest
C. Matching
D. None of these

Answer - Click Here:
A

biology repeated mcqs pdf book download

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.