Internet Protocols MCQs

Last modified on November 5th, 2020 Download This Tutorial in PDF

Internet Protocols MCQs

1. Which version field of IPv4 header, when the machine is using some other version of IPv4 then datagram__________.

A. Accepted
B. Discarded
C. Interpreted incorrectly
D. Interpreted

Answer - Click Here:
B

2. What is header of datagram in IPv4________

A. 20 to 60 bytes
B. 20 to 80 bytes
C. 20 to 40 bytes
D. 0 to 20 bytes

Answer - Click Here:
A

3. Which one of the following source needs to pass information to all routers visited by datagram, the option used in

A. IP-by-IP option
B. Header-by-Header option
C. Hop-by-Hop Option
D. Loop-by-loop Option

Answer - Click Here:
C

4. What is the responsibility of the internetwork, the network layer is ________

A. Host to Server communication
B. Host to User Link
C. User to Host IP
D. Host to Host Delivery

Answer - Click Here:
D

5. What is the abbreviation of CCT…

A. Congestion Controlled Transmission
B. Close Circuit Traffic
C. Close Circuit Transmission
D. Congestion Controlled Traffic

Answer - Click Here:
D

6. Fragmented datagram’s fragment size should have the first-byte number of IPv4 divisible by_______

A. 8
B. 16
C. 2
D. 4

Answer - Click Here:
A

7. How IPv6 is designed to allow extension of_________

A. Headers
B. DataSet
C. Protocol
D. Routes

Answer - Click Here:
C

8. When flag field that fragmentation of IPV4 is________.

A.  2 bit field
B.  1 bit field
C.  4 bit field
D.  3 bit field

Answer - Click Here:
D

9. M bit is 0, value of HLEN is 5, value of total length is 200 and offset value _______ ,in an IPv6 datagram.

A. 200
B. 300
C. 350
D. 400

Answer - Click Here:
A

10. In IPv4, a When machine drops header and trailer when it receives a

A. Frame
B. Signal
C. Request
D. Service

Answer - Click Here:
A

11. The datagram network uses universal addresses defined in the network layer to route packets from source to the…

A. Destination
B. Application
C. Same source
D. Layers

Answer - Click Here:
A

12. How physical and data link layers of a network operate…

A. Unjointly
B. Seperately
C. Locally
D. Independently

Answer - Click Here:
D

More MCQs of Networking Internet and Web

  1. Router MCQs
  2. Storage area network MCQs
  3. Networking Important MCQs
  4. Network Security MCQs

  5. Electrical Network Analysis MCQs 

  6. Networking Programming  MCQs

  7. Social Networks MCQs

  8. Network Layers OSI Model MCQs

  9. Digital Communication MCQs

  10. Telecommunication MCQs

  11. Transmission and switching MCQs

  12. Networking topologies Solved MCQs

  13. Computer Network MCQs for Lecturer Test

  14. Mobile and Wireless Network MCQs

  15. Cyber Crime Solved MCQs

  16. Internet Protocols MCQs

  17. Internet MCQs

  18. Web Security and forensics MCQs

  19. Web Security and forensics MCQs 2

  20. Wireless Security MCQs

  21. Datalink layer OSI Model MCQs

  22. Physical Layer OSI Model MCQs

  23. 7 layers OSI Model MCQs

  24. Application Layer MCQs

  25. WIFI MCQs

  26. Internet and Email MCQs

  27. Networking MCQs

  28. Public Service Commission network administrator MCQs

  29. LINUX MCQ’s

  30. Linux File Permissions MCQs

  31. Linux File Permissions MCQs 2

  32. Linux Startup and Shutdown MCQs

  33. Linux process Management MCQs 

    More MCQs of Networking on T4Tutorials

    Computer Science Repeated MCQs Book Download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)