Advance Software Engineering MCQs

Advance Software Engineering MCQs

1. Select one option which is not an automation?

A. CRM Tools
B. SCM Tools
C. ERP Tools
D. Operating system

Answer - Click Here:
D

2. Which one of the following is used to provide the sight information to the right person at the right time for proper decision making?

A. MIS
B. DBMS
C. PSO
D. ISO

Answer - Click Here:
A

3. characteristic for Testability function is not include_______.

A. Simplicity
B. Operability
C. Robustness
D. Observability

Answer - Click Here:
C

4. Which testing method Cyclomatic Complexity comes under?

A. Black Box
B. White Box
C. Yellow Box
D. Green Box

Answer - Click Here:
B

5. Prototyping involves in software process is…

A. evolutionary
B. discrete
C. throwaway prototyping
D. all of these
E. both A and C options

Answer - Click Here:
E

6. Which one of the following is a sequence of statements from one place in the program to another?

A. Gateway
B. Route
C. Path
D. Sub-path
E. None of these

Answer - Click Here:
D

7. What is the aim of the designer in software engineering?

A. cohesive, coupled
B. coupled, cohesive
C. coupled, functional
D. maintainable, cohesive

Answer - Click Here:
A

8. Loop Testing methodology successfully tested using by?

A. Concatenated
B. Simple loops
C. Nested loops
D. All of these
E. None of these

Answer - Click Here:
D

9. Conversion of Adjusted Function Point Count to LOC count is dependent on

A. Team Size
B. Project Duration
C. Programming Language
D. Cost Drivers

Answer - Click Here:
C

10.  Cleanroom philosophy in software engineering who was first proposed by… 

A. Mills
B. Dyer
C. Linger
D. All of these

Answer - Click Here:
D

11.  What is an abbreviation of MTTF…

A.  mean-time-to-function
B.  manufacture-time-to-function
C.  mean-time-to-failure
D. none of the mentioned

Answer - Click Here:
D

12. certification approach is not part of _____________.
A.   Generation of test cases from the servers end.
B.   Reliability
C.   Creation of usage scenarios
D.  Specific usage file

Answer - Click Here:
A