Networking Programming Solved MCQs with answer

Networking Programming Solved MCQs with an answer

1. ______ are the advantages of hierarchical routing.

A. Flexibility
B. Reliability
C. Scalability
D. Portability
E. None of these

Answer - Click Here:
C

2. One of the following the java.net Net Address class represent.

A. Socket
B. Protocol
C. IP Address
D. MAC Address
E. All of these

Answer - Click Here:
C

3. ______is the Central Computer powerful than other computers in the network.

A. Server
B. Hub
C. Client
D. Switch
E. Both A and B

Answer - Click Here:
A

4. TCP groups a number of bytes together______in a packets.

A. user datagram
B. datagram
C. segment
D. packet
E. None of these

Answer - Click Here:
C

5. one of the following classes are used for connection-less socket programming?

A. Datagram Socket
B. Datagram Packet
C. Both Datagram Socket
D. Datagram Packet
E. None of these

Answer - Click Here:
A

6. one of the following is a path vector routing?

A. exterior gateway protocol
B. inter-domain routing
C. network routing protocol
D. All of these

Answer - Click Here:
C

7. _______is the Machine that places the request to access the data

A. Client Machine
B. Server Machine
C. Request Machine
D. None of these

Answer - Click Here:
B

8. ______is the default port of SMTP.

A. 25
B. 70
C. 80
D. 85
E. None of these

Answer - Click Here:
A

9. ______ Net Ware protocol provides link-state routing.

A. SAP
B. RIP
C. NLSP
D. NCP

Answer - Click Here:
C

10. one of the following applications of the Client and Server Model?

A. Email
B. Network Printing
C. World Wide Web
D. All of these

Answer - Click Here:
D