Mobile and Wireless Network MCQs

Last modified on November 5th, 2020

Mobile and Wireless Network MCQs

1. The IEEE 802.11 defines basic service set as a building block of wireless is…

A. WAN
B. LAN
C. MAN
D. All of these

Answer - Click Here:
B

2. There are many hidden stations in a wireless LAN, so we did not detect the…

A. Collision
B. Frames
C. Data
D. Signal

Answer - Click Here:
A

3. A set that makes stationary or mobile wireless station and also has an optional central base station is known as…

A. Extended service set
B. Access point
C. Basic service set
D. Network point set

Answer - Click Here:
C

4. The transmission Wireless is divided into how many groups

A. 8 broad groups
B. 2 broad groups
C. 5 broad groups
D. 3 broad groups

Answer - Click Here:
D

5. WPA stands for?

A. wired protected access
B. wi-fi protected access
C. wi-fi process access
D. wired process access

Answer - Click Here:
B

6. Which one of the following events is not possible in wireless LAN…

A. collision detection
B. acknowledgment of data frames
C. multi-mode data transmission
D. none of the mentioned

Answer - Click Here:
D

7. To identify and secure merchandise, What is the wireless communications technology used in retail operations?

A. UNII
B. ISM
C. RFID
D. Micro Sensors

Answer - Click Here:
A

8. WLAN device is installed in or attached to a PC to provide an interface to a wireless network is __________.

A. Access Point
B. Network Adaptor
C. Repeater
D. Antenna

Answer - Click Here:
B

9. Which term is used to describe the ability to network devices from different manufacturers to communicate effectively?

A. Scalable
B. Interoperable
C. Accessible
D. Portable

Answer - Click Here:
A

10. What the FCC’s RF bands operate in the frequency range of 2.4 GHz to 2.4835 GHz ________.

A. SOHO
B. UNII
C. ISM
D. RFID

Answer - Click Here:
B

11. When deciding between a WLAN and a wired LAN beyond the network medium, Which one of the following is not a consideration?

A. Ease of installation
B. Scalability
C. RF Interferences
D. Flexibility

Answer - Click Here:
C

12. What is the acronym for International Organization for Standardization is__________.

A. SIO
B. ISO
C. SOI
D. IOS

Answer - Click Here:
B

More MCQs of Networking Internet and Web

  1. Router MCQs
  2. Storage area network MCQs
  3. Networking Important MCQs
  4. Network Security MCQs

  5. Electrical Network Analysis MCQs 

  6. Networking Programming  MCQs

  7. Social Networks MCQs

  8. Network Layers OSI Model MCQs

  9. Digital Communication MCQs

  10. Telecommunication MCQs

  11. Transmission and switching MCQs

  12. Networking topologies Solved MCQs

  13. Computer Network MCQs for Lecturer Test

  14. Mobile and Wireless Network MCQs

  15. Cyber Crime Solved MCQs

  16. Internet Protocols MCQs

  17. Internet MCQs

  18. Web Security and forensics MCQs

  19. Web Security and forensics MCQs 2

  20. Wireless Security MCQs

  21. Datalink layer OSI Model MCQs

  22. Physical Layer OSI Model MCQs

  23. 7 layers OSI Model MCQs

  24. Application Layer MCQs

  25. WIFI MCQs

  26. Internet and Email MCQs

  27. Networking MCQs

  28. Public Service Commission network administrator MCQs

  29. LINUX MCQ’s

  30. Linux File Permissions MCQs

  31. Linux File Permissions MCQs 2

  32. Linux Startup and Shutdown MCQs

  33. Linux process Management MCQs 

    More MCQs of Networking on T4Tutorials

    Computer Science Repeated MCQs Book Download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)