Technology Management MCQs

Let us see the Technology Management MCQs.

1. At services,high labor intensity requires systematic recruiting and trainings along with the
a) Scheduling of equipment
b) Manage mechanistic structure
c) Coordinating dispersed activities
d) Skill development
e) none of these

Answer - Click Here:
C

2. The boundary roles of product organizations are known as
a) Moderate
b) Alternative
c) constant
d) Many
e) Few

Answer - Click Here:
D

3. The processes of amount of centralization for service organization can be calculate to be
a) alternative
b) Low
c) Medium
d) High
e) Undefined

Answer - Click Here:
B

4. Low interaction and customization at services results into
a) Respond to customer intervention
b) Systematic training
c) Formalize and standardize skills
d) Managing demands
e) All of these

Answer - Click Here:
C

5. Basically governed technology, structure followed in the form of
a) non-organic
b) Mechanistic
c) Organic
d) Non-formalized
e) Decentralized

Answer - Click Here:
B

6. Low labor intensity at services requires to have scheduling of equipment and
a) Skill development
b) technological advances
c) Manage mechanistic structure
d) Coordinating dispersed activities
e) both a and b

Answer - Click Here:
B

7. At service organizations, skill emphasis can be thought of
a) Narrow and broad
b) Broad and interpersonal
c) Narrow and broad
d) Narrow and technical
e) Broad and technical

Answer - Click Here:
B

8. Service managers look for low labor intensity must meet need of having
a) Standard services
b) Systematic recruitment
c) both a and b
d) Skill development
e) Technological advances

Answer - Click Here:
E

9. Service managers look for high labor intensity challenge must meet requirement of having
a) Standard services
b) Systematic recruitment
c) Cost limit
d) Skill development
e) Technological advances

Answer - Click Here:
E

10. The structure followed by a non-routine technology is said to be
a) in-organic
b) Mechanistic
c) Formalized
d) Decentralized
e) Organic

Answer - Click Here:
E

11. The benefits of transistors are
a) Are portable
b) Are more reliable
c) Consume less power
d) All of the above
e) None of these

Answer - Click Here:
D

12. The basic parts of DSS are
a) Database
b) Model base
c) DSS software system
d) All of the above
e) None of these

Answer - Click Here:
D

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Subscribe for Friendship

Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

Buy advertisement space on T4Tutorials

For more details email [email protected]