Computer Network MCQs for Lecturer Test

“Computer Network MCQs”

SET 1

SET 1 contains 10 MCQs on “Computer Networks”

1. Three or more than 3 computers share a link in ________ connection
a) Point to point
b) Unipoint
c) Multipoint
d) All above

Answer - Click Here:
C

2.  The computer network is a
A) Network computer with guided media
B) Network computer without fiber optic
C) None of them
D) Both of them

Answer - Click Here:
D

3. Which topology covers the factors like security, robustness and eliminating traffic?

A) Bus
B) Star
C) Mesh
D) Ring

Answer - Click Here:
C

4.  A set of rules that governs data communication
a) RFCs
b) Standards
c) Protocols
d) All above

Answer - Click Here:
B

5. FDDI used the ……… topology?
A) Star
B) Bus
C) Ring

D) None

Answer - Click Here:
C

6. National Internet Service Provider (ISP) networks are connected to one another by private switching stations called?

A) Regional ISP

B) Network Access Points

C) National ISP

D) Peering Point

Answer - Click Here:
D

7.  Multipoint topology is a …..topology?

A) Ring

B) Star

C) Bus

D) None

Answer - Click Here:
C

8. The _______ is the physical path over which a message travels
a) Path
b) Route
c) Medium
d) None

Answer - Click Here:
B

9. FTP stands for…..?
A) Form transmission protocol
B) File transmission protocol
C) Form transfer protocol
D) File transfer protocol

Answer - Click Here:
D

10. A communication pathway that transfers data from one point to another is called

A) Medium

B) Node

C) Link

D) Topology

E) All

F) None

 
Answer - Click Here:
C
Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *