Compiler Construction MCQs

Compiler Construction MCQs


1. compiler work, source code into______?.

A. Machine code
B. Executable code
C. Binary code
D. Both B and C
E. Both A and C

Answer - Click Here:
E

2. How many numbers of tokens in this statement____.

printf(“k= %d, &k = %x”, k, &k);
A. 11
B. 31
C. 4
D. 10
E. none of these

Answer - Click Here:
D

3. one or more parse tree for some sentence, that is ________grammer.

a) Unambiguous
b) Ambiguous
c) Both A and B
d) None of these

Answer - Click Here:
B

4. A lexical analyzer produce__________?

A. Machine code
B. Binary code
C. tokens
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
C

5. The parts of the compiler are ____.

A. 6
B. 8
C. 2
D. 3
E. None of these

Answer - Click Here:
C

6. One of the fastest logic is ______?.

A. ECL
B. TTL
C. Both A and B
D. None of these

Answer - Click Here:
A

7. compiler indicate the ______error.

A. Syntax error
B. Logical error
C. Run time error
D. All of these

Answer - Click Here:
A

8._______ is not a phase of compiler.

A. syntax
B. testing
C. lexiacal
D. Both A and C
E. None of these

Answer - Click Here:
B

9. Parsing is also called______ analysis?

A. semantic
B. lexical
C. syntax
D. Both A and B

Answer - Click Here:
C

10. A process, a string of tokens can be generated by_______.

A. Parsing
B. Analysing
C. Translating
D. All of these

Answer - Click Here:
A

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]