Data link layer OSI Model Solved MCQs

Last modified on November 5th, 2020 Download This Tutorial in PDF

Let us see the important data link layer MCQs Questions Answers.

1. Which results are more likely to occur during the frame transmission in Stop-and-Wait ARQ technique?
a. Loss of frame or an acknowledgement
b. Delay in an acknowledgement
c. All of the above
d.normal operation
answer:D

2.frames issued by the secondary station of High-level data link control , known as?
a. response
b. Command
c. link
d. None of the above
answer: A

3. Which technique are more likely to occur during the frame transmission in the Stop-and-Wait ARQ technique?
a. Loss of frame or an acknowledgement
b. Delay in an acknowledgement
c. Normal operation
d. All of the above
answer:D

4.category of High-level data link control frames undergoes error&flow control techniques by comprising send and receive sequence numbers?
a. U-frames
b. S-frames
c. I-frames
d. All of the above
Answer: B

5.. The data link layer takes the packets from _________ and sends them into frames for transmission.
a) application layer
b) physical layer
c) network layer
d)all of the above
Answer:C

6. Datalink is not able to perform
a) channel coding
b) flow control
c) error control
d) framing
Answer: A
7. The data link layer divide the stream of bits received from the network layer into data units is known as
a)frame
b)segment
c)datagrams
d)message
Answer: A

8.CRC abbreviated as
a) code redundancy check
b) code repeat check
c) cyclic redundancy check
d) cyclic repeat check
Answer:C

9.data link protocol known as??
a) HDLC
b) point to point protocol
c) ethernet
d) all of the mentioned
Answer: D

10.multiple access protocol for channel access control
a) CSMA/CA
b) CSMA/CD
c) Both a&b
d) None of the mentioned
Answer: C

11. The layer lies above the physical layer is
a)data
b)data link
c)network layer
d)transport layer
Answer: B
12..In a real-life network, data link protocols are used as
a)in any direction
b)in one direction
c)in two direction
d)in any direction
Answer:C

Other Important Repeated MCQs on OSI Layers

More MCQs of Networking Internet and Web

  1. Router MCQs
  2. Storage area network MCQs
  3. Networking Important MCQs
  4. Network Security MCQs

  5. Electrical Network Analysis MCQs 

  6. Networking Programming  MCQs

  7. Social Networks MCQs

  8. Network Layers OSI Model MCQs

  9. Digital Communication MCQs

  10. Telecommunication MCQs

  11. Transmission and switching MCQs

  12. Networking topologies Solved MCQs

  13. Computer Network MCQs for Lecturer Test

  14. Mobile and Wireless Network MCQs

  15. Cyber Crime Solved MCQs

  16. Internet Protocols MCQs

  17. Internet MCQs

  18. Web Security and forensics MCQs

  19. Web Security and forensics MCQs 2

  20. Wireless Security MCQs

  21. Datalink layer OSI Model MCQs

  22. Physical Layer OSI Model MCQs

  23. 7 layers OSI Model MCQs

  24. Application Layer MCQs

  25. WIFI MCQs

  26. Internet and Email MCQs

  27. Networking MCQs

  28. Public Service Commission network administrator MCQs

  29. LINUX MCQ’s

  30. Linux File Permissions MCQs

  31. Linux File Permissions MCQs 2

  32. Linux Startup and Shutdown MCQs

  33. Linux process Management MCQs 

    More MCQs of Networking on T4Tutorials

    Computer Science Repeated MCQs Book Download

Subscribe for Friendship

Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)