Software testing multiple choice Questions

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 21st, 2021

Software testing multiple-choice Questions

1. Select from which of the following regression testing should be performed.

a) Every week
b) After the software has changed
c) As often as possible
d) When the environment has changed
e) Both option (b,d)

Answer - Click Here:
e

2. When would the testing have been stopped?

a) When all the tests  run
b) When the  faults have been fixed 
c) When the time completed
d) when all the risk are resolved

Answer - Click Here:
d

3. non-functional test does not belong to which of the following categories?

a) Performance
b) Usability and Security
c) State level Transition
d) all of the above

Answer - Click Here:
c

4. Which of the following is a form of functional testing?

a) Security level testing
b) Boundary value analysis
c) Performance testing
d) Usability testing

Answer - Click Here:
b

5. When reporting faults found to developers, testers should be:

a)  polite and  helpful 
b) Diplomatic
c) sensitive and insisting that a bug is not a “feature” if it should be fixed
d) All of the above

Answer - Click Here:
d

6.Impact Analysis help to decide which of the following testing describe below.

a) How much regression testing should be done
b) How many more test cases need to written
c) Exit Criteria
d) Different Tools to perform Regression Testing

Answer - Click Here:
a

7. Select which of the below is not a Fundamental Test Process?

a) Test Planning 
b) Requirement Analysis
c)  implementation and Execution
d) Evaluating test criteria and reporting

Answer - Click Here:
b

8. Which of the following techniques is NOT a black box technique?

a) Syntax testing
b) Linear Code Sequence and Jump
c)State transition testing 
d) Boundary value analysis

Answer - Click Here:
b

9. What should be done in the kick off phase of a formal review 

a) Explaining all objective
b) Follow up meetings
c) Fixing defects found 
d) Individual Meeting 

Answer - Click Here:
a

10. Select Impact Analysis is used in which of the following?

a)User acceptance testing 
b) Component testing
c) Non-functional system testing
d) Maintenance testing

Answer - Click Here:
d

11.Which of the following is not checked by Statement Coverage 

a) Missing Statements
b) Unused Branches
c) Dead Code
d) Unused Statement

Answer - Click Here:
a

12.What is used as a measure of code coverage?

a)Test Effectiveness 
b) Trends analysis
c) Defects
d) Time Spent Testing

Answer - Click Here:
a

Which of the following technique ensures that the impact of risk will be less
a. Risk Avoidance Technique
b. Risk Contingency Technique
c. Risk Mitigation Technique
d. All of the above
e. None of these
MCQ Answer: b


The Effective Risk management plan needs to address which of the following issues
a. Risk avoidance
b. Risk monitoring
c. Risk management and contingency planning
d. All of the above
e. None of these
MCQ Answer: d


The Risk Mitigation and risk monitoring is which Risk Activity?
a. Increasing, Project tracking.
b. Avoidance, Project tracking.
c. Project tracking, Avoidance.
d. Random, Tracking.
e. None of these
MCQ Answer: b


After deployment of a system, a software incorrectly performs one of its main functionality, at that time the one who is going to determine how badly it will hamper the Organization is _____
a. QA Personnel
b. Developer
c. Business Analysis
d. Technical People
e. None of these
MCQ Answer: c


What does the RE represent?
a. Risk Expense
b. Related Expense
c. Risk Evaluation
d. Risk Exposure
e. None of these
MCQ Answer: d

______ is treated as the Regular Expression

  1. |
  2. [ ]
  3. $
  4. { }
  5. None of these

Multiple Choice Question Answer:  b

The RGB and the Pixel Tolerance are related to which of the following?

  1. Image checkpoint
  2. Bitmap checkpoint
  3. All of these
  4. None of these
  5. None of these

Multiple Choice Question Answer:  b

The Parameterization is required when …..?

  1. object hierarchy is changed.
  2. someone Copy, paste, or move an object from a shared object repository to a local object repository.
  3. Both of these.
  4. None of these.
  5. None of these

Multiple Choice Question Answer:  b

A table containing rules ______________ table would be example of Decision Table for retail shopping software .
a. of discount.
b. for interfaces between components.
c. of employee behavior.
d. for combination of input.
e. None of these
Multiple Choice Question Answer: A table containing rules of discount.
Use cases and Decision table – Software Testing (MCQ) questions and Multiple Choice Question Answers
______________ Use Cases are useful.
a. Performance Testing
b. Business Scenarios
c. Static Testing
d. Unit Testing
e. None of these
Multiple Choice Question Answer: Business Scenarios
_____________ is/are parts of State Transition Model.
a. The states that the software may occupy
b. The transition from one state to another
c. The event that cause a transition
d. The action that result from transition
e. All of these
e. None of these
Multiple Choice Question Answer: All of these
When different combination of input requires different combination of actions,_____________ technique is used in such situation.
a. Boundary Value Analysis
b. Equivalence Partition
c. Decision Table
d. Decision Coverage
e. None of these
Multiple Choice Question Answer: Decision Table


Software Testing MCQs

  1. Software Acceptance testing MCQs
  2. Agile testing MCQs
  3. Boundary value analysis MCQs
  4. Capability Maturity Model Integration MCQs 
  5. Configuration Management MCQs
  6. Incident Management MCQs
  7. Independent testing team MCQs
  8. LoadRunner MCQs
  9. Black Box Testing MCQs
  10. Software quality Assurance MCQ’s
  11. Alpha and Beta Testing MCQs
  12. Manual testing MCQs
  13. Software Testing processes MCQs
  14. Software Testing Techniques
  15. Structure-based testing techniques MCQs
  16. Software Project Planning MCQs
  17. Software Design Concept Testing MCQs
  18. Software Configuration Management MCQs
  19. Smoke and Sanity testing MCQs 
  20. Selenium Software Testing MCQs
  21. SQA Analyst MCQs
  22. QA Specialist MCQs
  23. Test Manager MCQs
  24. Software Quality Assurance Engineer MCQs
  25. Software Test Automation Engineer and Static Analysis MCQs
  26. QA Engineer MCQs
  27. Director of Software Quality Assurance MCQs
  28. Software Testing Tutorials

Computer Science Repeated MCQs Book Download

MCQs collection of solved and repeated MCQs with answers for the preparation of competitive exams, admission test and job of PPSC, FPSC, UPSC, AP, APPSC, APSC, BPSC, PSC, GOA, GPSC, HPSC, HP, JKPSC, JPSC, KPSC, KERALAPSC, MPPSC, MPSC, MPSCMANIPUR, MPSC, NPSC, OPSC, RPSC, SPSCSKM, TNPSC, TSPSC, TPSC, UPPSC, UKPSC, SPSC, KPPSC, BPSC, AJKPSC ALPSC, NPSC, LPSC, SCPSC, DPSC, DCPSC, PSC, UPSC, WVPSC, PSCW, and WPSC.

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.