Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Maths Multiple Choices Questions

Maths Multiple Choices Questions

1. 1 inch = ______?
A. 3.4 cm
B. 2.54 cm
C. 2.64 cm
D. None of these

Answer - Click Here:
B

2. In matrices (a + b)t equals to:

A. At + Bt
B. At Bt
C. At
D. Bt

Answer - Click Here:
A

3. 45/12+45/12+45/12 =?
A. 14.32
B. 12.35
C. 11.25
D. 10.9
E. None of these

Answer - Click Here:
C

4. What is the expression of the highest degree which divides each of two or more algebraic expressions without remainder?
A. L.C.M
B. rational expression
C. H.C.F
D. None of these

Answer - Click Here:
C

5.Expand and simplfy (x – 5)(x + 4)

A. x2 – x – 3
B. x2 – x – 20
C. x2 + 9x – 20
D. x2 – x – 7
E. None of these

Answer - Click Here:
B

6. (10/20) x 10 x (20/20) + (10/20) x 10 x (20/20) = ?
A. 100?10
B. 20?20
C. 30
D. 10?4

Answer - Click Here:
A

7. exp1 * exp2 ⁄L.C.M =

A. H.C.F * L.C.M
B. L.C.M
C. H.C.F + L.C.M
D. H.C.F
E. None of these

Answer - Click Here:
D

8. Expand & simplify (x – y)(x + y)

A. x2 – 2xy + y2
B. x2 + 2xy + y2
C. x2 – y2
D. None of these

Answer - Click Here:
C

9. Which one is true?
A. 1?3? 0.31
B. 45 ?40 ? 5
C. 250 / 200=2.25
D. 141 x 11 = 1332

Answer - Click Here:
B

10. What is the expression of the lowest degree which is divisible by each of two or more algebraic expressions without remainder?

A. L.C.M
B. H.C.F
C. rational expression
D. None of these
E. None of these

Answer - Click Here:
A

11. Which of the following is false if y and z are integers and the sum of yz and z is odd?
(I) y and z are even (II) y is odd and z is even (III) y is even and z is odd
A. III only
B. II and III both
C. I and II both
D. All of these

Answer - Click Here:
C

12. What is the smallest of the five if the sum of five different prime numbers is an even number?
A. 2
B. 0
C. 2
D. 1

Answer - Click Here:
C

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.