Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Technical Report Writing Solved MCQs

Technical Report Writing Solved MCQs

1. Which of the following is not a parameter of a report?

A. Ability to acquire additional information
B. Quality of additional information acquired
C. Ability to arrive at subjective evaluation
D. Ability to provide worthwhile recommendations

Answer - Click Here:
C

2.A factor, not achieved by collaboration among teams, known as:

A. Performance measures
B. Decreased cycle time
C. Limits costs
D. All of above

Answer - Click Here:
D

3. If goal of writing is to direct an action or activity, it is he resulting communication is known as:

A. Communicating to instruct
B. Communicating to inform
C. Communicating to persuade
D. Communicating to develop interaction

Answer - Click Here:
A

4. To which of these people is the report not very crucial?

A. Engineers
B. Scientists
C. Teachers
D. Business executives

Answer - Click Here:
C

5. Which of these reports is raised annually?

A. Inventory reports
B. Confidential reports
C. Laboratory reports
D. Inspection reports

Answer - Click Here:
B

6. Which of these is not a part of a report?

A. Front matter
B. Gender
C. Front cover
D. Title page

Answer - Click Here:
B

7. Which of these reports are used in business?

A. Formal technical reports
B. Informal reports
C. Personal reports
D. Musical reports

Answer - Click Here:
A

8. ______ report includes breakdown of machinery.

A. Feasibility
B. Periodic
C. Trouble
D. Progress

Answer - Click Here:
C

9. Which of these forms is not used to write a non-formal report?

A. Filling in a blank form
B. App
C. Form of a letter
D. Memorandum

Answer - Click Here:
B

10. In which of these forms is a non-formal letter not written?
A. Filling in a blank form
B. Form of a letter
C. Form of a memorandum
D. Formal of a notice

Answer - Click Here:
D

11. Non- formal report written in the form of a letter is similar to a _____.
A. Complaint letter
B. Notice
C. Friendly letter
D. Business letter

Answer - Click Here:
D

12. A memorandum is almost like a _____.
A. Simple letter
B. Formal letter
C. Informal letter
D None of these

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *