Networking MCQs

By: Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 23rd, 2021

Networking MCQs

Let’s see some most asked important Networking MCQs.

1. In a mesh topology relationship between one device and another device is …?

A. Peer to primary
B. Primary to peer
C. Primary to secondary
D. Peer to Peer
E. None of these

Answer - Click Here:
D

2. How many digits of the DNIC can be used to identify the country?

A. first three
B.first five
C.first two
D.first six
E.None of these

Answer - Click Here:
A

3. Three major systems of the GSM network are ______

A. SS, BSS, OSS
B. CELL, BSC, OSS
C. BSS, BSC, MSC
D. None of these

Answer - Click Here:
A

4. The performance of a data communications network is highly dependeds on _____

A. Number of users
B. transmission
C.  hardware and software
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

5.  Mobile Application Protocol typically runs on top of which protocol______?

A.  SMTP 
B. SNMP
C. SS7
D. All of these

Answer - Click Here:
C

6. In the OSI layer, which layer performs management of tokens _____?

A. Network Layer
B. Transport Layer
C. Session Layer
D. All of these
E. None of these

Answer - Click Here:
C

7. Which type of protocol provides a virtual terminal in TCP/IP model_____

A. SMTP
B. Telnet
C. HTTP
D. None of these

Answer - Click Here:
B

8. Frames transfer from one LAN  to another LAN is by ______

A. Router
B. Modem
C. Repeater
D. Bridge
E. None of these

Answer - Click Here:
D

9. Design issue of Data link Layer in OSI Reference Model _____?

A. Framing
B.  Synchronization of bits
C. Representation of bits
D. Connection control
E. All of these

Answer - Click Here:
A

10.  Default subnet mask for  class C network is

A. 127.0.0.5
B. 255.255.255.0
C. 255.255.0.0
D. 255.0.0.9
E. None of these

Answer - Click Here:
B

More MCQs of Networking Internet and Web

  1. Router MCQs
  2. Storage area network MCQs
  3. Networking Important MCQs
  4. Network Security MCQs

  5. Electrical Network Analysis MCQs 

  6. Networking Programming  MCQs

  7. Social Networks MCQs

  8. Network Layers OSI Model MCQs

  9. Digital Communication MCQs

  10. Telecommunication MCQs

  11. Transmission and switching MCQs

  12. Networking topologies Solved MCQs

  13. Computer Network MCQs for Lecturer Test

  14. Mobile and Wireless Network MCQs

  15. Cyber Crime Solved MCQs

  16. Internet Protocols MCQs

  17. Internet MCQs

  18. Web Security and forensics MCQs

  19. Web Security and forensics MCQs 2

  20. Wireless Security MCQs

  21. Datalink layer OSI Model MCQs

  22. Physical Layer OSI Model MCQs

  23. 7 layers OSI Model MCQs

  24. Application Layer MCQs

  25. WIFI MCQs

  26. Internet and Email MCQs

  27. Networking MCQs

  28. Public Service Commission network administrator MCQs

  29. LINUX MCQ’s

  30. Linux File Permissions MCQs

  31. Linux File Permissions MCQs 2

  32. Linux Startup and Shutdown MCQs

  33. Linux process Management MCQs 

    More MCQs of Networking on T4Tutorials

    Computer Science Repeated MCQs Book Download