WIFI MCQs

Let see some important MCQs on WIFI.

1.Wifi stand for____.
A. wireless function
B.wireless fidelity
C.wireless functioning
D.none of above
ANS:B
2.13 channels have_______frequency.
A.1.0 GHz
B.2.0 GHz
C.2.4 GHz
D.none of above
3.Wifi does not support roaming.Is that statement is____.
A.TRUE
B.FALE
ANS.B
4.Router device sends and receive______signals in a wireless.network.
A.radio
B.digital
C.analog
ANS.A
5. Channel 6 is the default for commercially sold_______.
A.modem
B.routers
C.both of them
ANS.B
6.MAC security is impossible to crack.Is this statement is___?
A.TRUE
B.FALSE
ANS.A
7.wifi uses which kind of multiplexing?
A.TDM
B.OFDM
C.FDM
D.WDM
E.ALL OF ABOVE
8._______ Mbps is the rate of Gigabit Ethernet
A.1000
B.1200C.100
D.600
E.none of above
ANS.A
9.Which of the statement is true about signal/noise or SNR?
A. This is a signal that sends noise in a building
B.This is what means the quality of the transmission of information in relation to parasites (Correct Answer)
C. It is a calculation that determines who makes the most noise in the Office 4001
Ans: B

10.For transmitting signals_____ waves are uses in a wireless network.
A. sound
B. mechanical
C. radio
Ans: C

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]