Networking Important MCQs

Networking Important MCQs

1. IP address 200.200.200.200 is IP of which class?

A. Class C
B. Class D
C. Class A
D. Class B
E. both A & B

Answer - Click Here:
A

2. Which of the following net is the combination of two or more networks?

A.MAN
B. WAN
C. Internetwork
D. None of these

Answer - Click Here:
C

3. FTP is the¬† …?

A. File transmission protocol
B. File transfer protocol
C. Form transmission protocol
D. Form transfer protocol
E. None of these

Answer - Click Here:
B

4. Which of the following topology is the multipoint topology?

A. Bus
B. Star
C. Mesh
D. Ring
E. None of these

Answer - Click Here:
A

5. Which services are the network services?

A. Database service
B. File service
C. Print service
D. All of these

Answer - Click Here:
D

6. In the communication pathway data transfers from one point to another through_____.

A. Medium
B. Node
C. Link
D. All of these

Answer - Click Here:
C

7. All devices are connected to a central hub with the help of which of the following network topology?

A. Star Topology
B. Tree Topology
C. Bus Topology
D. Ring Topology
E. None of these

Answer - Click Here:
A

8. In LAN commonly used topologies are_____.

A. Mesh and Ring
B. Bus and ring
C. Star
D. both B & C

Answer - Click Here:
D

9. FDDI stands for.

A. Fiber Distributed Data Interface
B. Fiber Data Distributed Interface
C. Fiber Dual Distributed Interface
D. Fiber Distributed Data Interface
E. None of these

Answer - Click Here:
D

10. High speed connectivity providing through_______network.

A. LAN
B. MAN
C. WAN
D. All of these

Answer - Click Here:
B