Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Introduction to Computing ITC MCQs

Introduction to Computing ITC MCQs

1.  Deep blue is a

a) mobile

b) scanner

c) computer

d) all of these

Answer - Click Here:
C

2. Communication protocol is a ______  to govern the flow of the information over  a network.

a) set of information

b) set of instructions

c) set of rules

d) none of these

Answer - Click Here:
C

3. Teletypewriter terminal is a …

a) output device

b) input/output device

c) input device

d) none of these

Answer - Click Here:
B

4. The programming language designed for military applications was …

a) Ada

b) C++

c) C#

d) VISUAL BASIC

Answer - Click Here:
A

5. Punched cards were replaced by …

a) CD’s

b) magnetic tapes

c) floppy disk

d) zip drives

Answer - Click Here:
B

6. TCP is abbreviated as …

a) Transmission Control Protocol

b) Transfer Control Protocol

c) Transformation Commision Principles

d) Translation Control Principles

Answer - Click Here:
A

7. The brain of computer microprocessor is …

a) arithmetic logic unit

b) control unit

c) bus interface unit

d) none of these

Answer - Click Here:
B

8. Babbage’s analytical engine uses __________ for storing information permanently.

a) magnetic tapes

b) punched cards

c) floppy disks

d) none of these

Answer - Click Here:
C

9. The place where large amount of information stored outside the CPU is …

a) ALU

b) backing store

c)  pheripherals

d) control unit

Answer - Click Here:
B

10. Instructions having arithmetic operations, then it’s data is transfered to …

a) register

b) central processing unit

c) arithmetic and logic unit

d) none of these

Answer - Click Here:
C

11. Teraflop stands for …

a) Trillion floating point operations per second

b) Thousand floating point operations per second

c) Thousand floating point operations per hour

d) Trillion floating point operations per hour

Answer - Click Here:
A

12. Monitor is a …

a) output device

b) input device

c) input /output device

d) none of these

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *