Last updated on:September 3rd, 2018,

MCQ’s of Artificial Intelligence

MCQ’s of Artificial Intelligence 

1. State space is…

a) Representing your problem with variable and parameter
b) Problem you design
c) Your Definition to a problem
d) The whole problem

Answer - Click Here:
A

2. What is a Web Crawler?

a) Simple reflex agent
b) Model-based agent
c) Problem-solving agent
d) Intelligent goal-based agent

Answer - Click Here:
A

3. Informed search strategy also called…

a) Simple search
b) Online search
c) Heuristic search
d) None of these

Answer - Click Here:
C

4. Zero sum game has player…

a) seven
b) Two
c) three player
d) Multiplayer

Answer - Click Here:
D

5. An agent is composed of…

a) Architecture and Program
b) Perception Sequence
c) Agent Function
d) Architecture

Answer - Click Here:
A

6. Values of alpha-beta search get updated…

a) At the end
b) along the path of search
c) Initial state itself
d) None of the mentioned

Answer - Click Here:
B

7. Calculate the feasibility of whole game tree used…

a) Evaluation function
b) Alpha-beta pruning
c) Transposition
d) All of these

Answer - Click Here:
A

8. Which of the following is also called First order Logic?

a) Lower Order Calculus
b) First Order Predicate Calculus
c) Quantification Theory
d) All of these

Answer - Click Here:
D

9. Single propositional symbol created by…

a) Composition sentences
b) Atomic sentences
c) Complex sentences
d) None of these

Answer - Click Here:
B

10. Which one is used for compute the logical inference algorithm?

a) Validity
b) Satisfiability
c) Logical equivalence
d) All of these

Answer - Click Here:
D

11. Single inference rule also called…

a) Resolution
b) Reference
c) Reference
d) None of these

Answer - Click Here:
A

12. Factoring means…

a) Removal of redundant literal
b) Removal of redundant variable
c) Addition of redundant variable
d) Addition of redundant literal

Answer - Click Here:
B

0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published.