Internet MCQs Quizlet bank

Last modified on November 5th, 2020 Download This Tutorial in PDF

Internet MCQs Quizlet bank

1. Which application layer protocol is not used in internet?

a) resource reservation protocol

b) none of the mentioned

c) internet relay chat

d) remote procedure call

e) none of these

Answer - Click Here:
A

2. Whare internet works on?

a) circuit switching

b) packet switching

c) both packet switching and circuit switching

d) none of these

e) all of these

Answer - Click Here:
B

3. What is not used in media access control?

a) fiber distributed data interface

b) line ethernet

c) digital subscriber

d) all of these

e) none of these

Answer - Click Here:
E

4. Suggest the correct format of Email address?

a) name.website.com

b) [email protected]@info

c) [email protected]

d) www.nameofebsite.com

e) none of these

Answer - Click Here:
C

5. HTML is used for?

a) high level program

b) web server

c) machine language program

d) web page

e) none of these

Answer - Click Here:
D

6. What is a Web site’s front page /main page is called?

a) home page

b) browser page

c) bookmark

d) search page

e) none of these

Answer - Click Here:
A

7. Which is not a search engine?

a) yahoo

b) windows

c) google

d) bing

e) none of these

Answer - Click Here:
B

8. What is the full form of HTML?

a) hyper text manipulating links

b) hyper text manipulation language

c) hyper text markup language

d) hyper text managing links

e) none of these

Answer - Click Here:
C

9. A Computer can be linked to internet through the

a) cable modem

b) phone-line modem

c) DSL

d) all of these

e) none of these

Answer - Click Here:
D

10. Select one of the following are top-level computer domains except?

a) .army

b) .edu

c) .org

d) .gov

e) none of these

Answer - Click Here:
A

11. What is the of metasearch engine?

a) search.io

b) polymeta

c) mamma

d) none of these

e) all of these

Answer - Click Here:
E

12. Which of the following boolean search operators are?

a) not

b) and

c) or

d) all of these

e) none of these

Answer - Click Here:
D

More MCQs of Networking Internet and Web

  1. Router MCQs
  2. Storage area network MCQs
  3. Networking Important MCQs
  4. Network Security MCQs

  5. Electrical Network Analysis MCQs 

  6. Networking Programming  MCQs

  7. Social Networks MCQs

  8. Network Layers OSI Model MCQs

  9. Digital Communication MCQs

  10. Telecommunication MCQs

  11. Transmission and switching MCQs

  12. Networking topologies Solved MCQs

  13. Computer Network MCQs for Lecturer Test

  14. Mobile and Wireless Network MCQs

  15. Cyber Crime Solved MCQs

  16. Internet Protocols MCQs

  17. Internet MCQs

  18. Web Security and forensics MCQs

  19. Web Security and forensics MCQs 2

  20. Wireless Security MCQs

  21. Datalink layer OSI Model MCQs

  22. Physical Layer OSI Model MCQs

  23. 7 layers OSI Model MCQs

  24. Application Layer MCQs

  25. WIFI MCQs

  26. Internet and Email MCQs

  27. Networking MCQs

  28. Public Service Commission network administrator MCQs

  29. LINUX MCQ’s

  30. Linux File Permissions MCQs

  31. Linux File Permissions MCQs 2

  32. Linux Startup and Shutdown MCQs

  33. Linux process Management MCQs 

    More MCQs of Networking on T4Tutorials

    Computer Science Repeated MCQs Book Download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)