Computer Graphics Solved MCQs Questions Answers

By: Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on January 5th, 2021

Computer Graphics Solved MCQs Questions Answers

1.  GUI stands for

a) Graphical user interaction

b) Graphical uniform interchange

c) Graphics  user interface

d) None of these

Answer - Click Here:
C

2. The basic input device in GUI is

a) keyboard

b) monitor

c) mouse

d) all of these

Answer - Click Here:
C

3. Geometric transformation include

a) transition

b)  drawing

c)  scaling

d) none of the above

Answer - Click Here:
C

4.  DVST stands for …

a) Direct Visual Storage Tube

b) Digital View Storing Table

c) Direct View Storage Tube

d) Digital View Storage Tube

Answer - Click Here:
C

5. The term ‘raster’ is used for …

a) array

b) queue

c) model

d) matrix

Answer - Click Here:
D

6. Graphics is defined as …

a) photographs

b) simulations

c)  drawing

d) all of these

Answer - Click Here:
D

7.  What is the purpose of display card?

a) sending graphics data to output unit

b) receiving graphics data to input unit

c) sending graphics data from output unit

d) all of these

Answer - Click Here:
A

8. Sutherland Hodgeman algorithm is applied on …

a) line segment

b) concave polygon

c) smooth curves

d) convex polygon

Answer - Click Here:
D

9. Pixels are arranged in

a) three dimensinal grid

b) two dimensional grid

c) one dimensinal grid

d) none of these

Answer - Click Here:
B

10. Which controller is used to read each succesive byte of data from  frame buffer?

a) data controller

b) display controller

c) digital controller

d) design controller

Answer - Click Here:
C

11. Each pixel’s brightness is …

a) transitive

b) compatible

c) incompatible

d) none of these

Answer - Click Here:
C

12. RGB models are used for

a) printing

b) texting

c) computer display

d) window display

Answer - Click Here:
C

For black and white images, black pixels are identified by ________ in
the frame buffer and white pixels represented by?
(A) One and Zero
(B) Zero and One
(C) Both a & b
(D) None of these

Answer: (A) One and ZeroB

Select the byte for 16*16 array of black and white pixels ?
(A) 64 bytes
(B) 128 bytes
(C) 32 bytes
(D) 96 bytes

Answer: (C) 32 bytes

The display controller change 0s and 1s into?
(A) TV monitor
(B) Electronics signal
(C) Video signal
(D) None of these

Answer:(C) Video signal

Select the way in which The image can be transmitted to the display?
(B) Point
(C) Segment
(D) None of these

Answer: (B) Point

which area of computer that is selected by an application is known as
(A) Display
(B) View port
(C) Window
(D) None of these

Answer: (C) Window

The movement of various attributes of image would make the image dynamic
and like a dynamic effect is also known as?
(A) Picture
(B) Painting
(C) Animation
(D) None of these

Answer: (C) Animation

Read More MCQs about Graphic Designing

  1. SET 1: Computer Graphics MCQs
  2. SET 2: Computer Graphics Solved MCQs Questions Answers
  3. SET 3: Computer Graphics Objective Questions Answers
  4. SET 4: Computer Graphics Test and Quiz
  5. SET 5:Computer Graphics Multiple choice questions

Computer Science Repeated MCQs Book Download

MCQs collection of solved and repeated MCQs with answers for the preparation of competitive exams, admission test and job of PPSC, FPSC, UPSC, AP, APPSC, APSC, BPSC, PSC, GOA, GPSC, HPSC, HP, JKPSC, JPSC, KPSC, KERALAPSC, MPPSC, MPSC, MPSCMANIPUR, MPSC, NPSC, OPSC, RPSC, SPSCSKM, TNPSC, TSPSC, TPSC, UPPSC, UKPSC, SPSC, KPPSC, BPSC, AJKPSC ALPSC, NPSC, LPSC, SCPSC, DPSC, DCPSC, PSC, UPSC, WVPSC, PSCW, and WPSC.