Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Physics Multiple Choices Questions

Physics Multiple Choices Questions

1. Which of the following can be measured by an Odometer?
A. Distance
B. Height
C. Pressure
D. Velocity
E. None of these

Answer - Click Here:
A

3. Which one of the following is a mass?
A. Proton
B. Photon
C. Neutron
D. Electron
E. None of these

 

Answer - Click Here:
B

4. One mile is equal to …
A. 1699m
B. 1609m
C. 180m
D. 1799m
E. None of these

 

Answer - Click Here:
D

5. Rotatory motion is of two kinds. One is Spin motion and another one is?
A. Orbital motion.
B. Translatory motion.
C. Vibrational motion.
D. Circular motion.
E. None of these

 

Answer - Click Here:
D

6. Counter …… clockwise rotation is taken as?
A. Zero
B. Neutral
C. Positive
D. Negative
E. None of these

 

Answer - Click Here:
C

7. A particle having the mass of an electron and the charge of a proton is called …

A. Antiproton
B. Positron
C. Betatron
D. Photons
E. None of these

Answer - Click Here:
B

8. Guess the distance traveled by a Red color car during the time when it was moving to New York at a steady speed?

A. 200 m
B. 10 m
C. 100 m
D. 400 m
E. None of these

Answer - Click Here:
A

9. what is the normal temperature of the human being on a Kelvin scale?
A. 310
B. 333
C. 290
D. 320
E. None of these

Answer - Click Here:
A

10. On which of the following, the Inertia of an object depends?
A. Bulk
B. Size
C. Mass
D. Shape
E. None of these

Answer - Click Here:
C

1. Which among the following is the SI physical unit of dynamic viscosity?
A. Pascal-second
B. Poise
C. Newton-second
D. Poise-second
E. None of these

Answer - Click Here:
A