Autocad Solved MCQs – Jobs Test

Last modified on September 12th, 2020

Autocad Solved MCQs – Jobs Test

Let us see the Autocad Solved MCQs – Jobs Test.

1. Which is not a keyboard shortcut of AutoCAD____?

A. Alt + F4
B. Ctrl + P
C. Ctrl + F4
D. Alt + B
E. None of these

Answer - Click Here:
D

2. Choose one of the best option from the following. Why do we have 16,7 M colors in RGB ______?

A. Because we want compatibility between PC and Macintosh
B. since this is the limit of graphics cards
C. For each color we have 256 shades and colors combination third
D. Because so one can distinguish man
E. None of these

Answer - Click Here:
C

3. What method gradient allows us to fill an open area_____?

A. Tolerance
B. Gap
C. Transparency
D. Open
E. None of these

Answer - Click Here:
A

4. Indicate best option. What are the various options from left to right and the opposite direction_____?

A. Select objects according to their position
B. select objects according to their color
C. Choose a different category of objects
D. No difference
E. None of these

Answer - Click Here:
A

5. What time (due to the clock) are 270 degrees according to the conventional time?

A. 6 exactly
B. 12 exactly
C. 9 exactly
D. Both b and c
E. None of these

Answer - Click Here:
A

6. Which is corresponded to zoom mouse wheel_____?

A. pan & scan
B. Zoom in / zoom out
C. extents / all
D. scale
E. None of these

Answer - Click Here:
B

7. What command permission us to select objects based on some status____?

A. Attributes
B. Qselect
C. Pselect
D. Properties
E. None of these

Answer - Click Here:
B

8. When a drawing in 2D, what axis do you (NOT) work with ___?

A. Y
B. X
C. Z
D. WCS
E. None of these

Answer - Click Here:
C

9. The primary difference between the Layout tab(s) and the Model tab is ____

A. the color of the background
B. the Model tab is where you create the drawing and a Layout tab represents the sheet that you will plot or print on
C. the Model tab is used for drawing in 3D and a Layout is used for drawing in 2D
D. the Model tab displays the drawing you are copying from and the Layout tab is where you lay out the new drawing
E. None of these

Answer - Click Here:
B

10.Which is NOT a property of an object_____?

A. Line weight
B. Hyperlink
C. Measure
D. Elevation
E. None of these

Answer - Click Here:
C

11. Which command convert discrete objects in polyline ____?

A. Union
B. Join
C. Subtract
D. Polyline
E. None of these

Answer - Click Here:
B

12. To print the entire project, you will choose to regulate what to plot _____?

A. Display
B. Limits
C. Extends
D. Window
E. None of these

Answer - Click Here:
B

13. Choose one of the best options from the following. What is the usefulness of viewports_____?

A. All include
B. Give us the ability to see projects have become a newer version of AutoCAD from our
C. We can make a change in one part of the plan, without affecting the rest
D. Allows us to see the screen or on paper different views of the same project
E. None of these

Answer - Click Here:
D

14. What is the difference between the Scale command from the command Zoom ____?

A. Scale for a single object, while the Zoom whole plan
B. H Scale changes the size of objects, while the Zoom changes the visibility of the project
C. H Scale can grow/shrink a shape up 10 times, while the Zoom has no limits
D. No difference
E. None of these

Answer - Click Here:
B

15.When to fix block attribute _____?

A. After fixing the block
B. When I make the block
C. Before you fix the block
D. No matter the number
E. None of these

Answer - Click Here:
C

16. What you cannot generate from the command Offset ____?

A. Parallel arcs
B. Concentric circles
C. Three parallel lines
D. Vertical straight
E. None of these

Answer - Click Here:
D

17. What symbol shows the snap point to the closest point____?

A. with circles and dots in the center
B. With two triangle
C. With Diamond
D. With three orthogonal
E. None of these

Answer - Click Here:
D

18.Which state grid is used to design perspective _____?

A. Parametric
B. Pro-optic
C. Isometric
D. Rectangular
E. None of these

Answer - Click Here:
C

19. If I want to draw a line in the direction 07:30 will give an angle ____?

A. -225 degrees
B. 270 degrees
C. -135 degrees
D. None of the above
E. None of these

Answer - Click Here:
C

20. When in absolute Cartesian coordinates have points A (10.8) and B (6.5), then to make a line from A -> B with relative polar coordinates will write _____?

A. @ -5 <36.88
B. @ 5 <216,88
C. @ 4 <30
D. @ 3 <60
E. None of these

Answer - Click Here:
B

21.What is the minimum allowable number of layers in a drawing ____?

A. 0
B. 1
C. 5
D. 2
E. None of these

Answer - Click Here:
B

22. How to make a random line with angle of 40 degrees to the x axis ______?

A. will write 0 <40
B. will write 3<40
C. will write 2 <40
D. will write 4 <40
E. None of these

Answer - Click Here:
B

23.Following file extensions cannot open the AutoCAD _____?

A. dwg
B. dot
C. dxf
D. dws
E. None of these

Answer - Click Here:
B

24. A surveyor with a headband to measure the dimensions of a site, he makes measurements by ______?

A. Absolute polar coordinates
B. Related Cartesian coordinates
C. No one method
D. None of the above
E. None of these

Answer - Click Here:
C

25. What is the command used for Plagiostomi angle_____?

A. Offset
B. Fillet
C. Mirror
D. Chamfer
E. None of these

Answer - Click Here:
D

26.When should I use the Block type Editor____?

A. To write text block
B. To fix dynamic block
C. To fix outer block
D. To store it in another version of AutoCAD
E. None of these

Answer - Click Here:
B

27.If the scheme that stores will be opened in AutoCAD 2006 After then you must save it in ____?

A. AutoCAD 2007 dwg
B. AutoCAD 2006 dwg
C. AutoCAD 2004 dwg
D. None of the above
E. None of these

Answer - Click Here:
C

28. Choose one of the best options from the following. Print scale 1:50 means this ____

A. The draft is 50 times less expensive than the original
B. A measure corresponds to 50 cm
C. A 3 cm corresponds to half a meter
D. None of the above
E. None of these

Answer - Click Here:
C

29. Indicate the best option from the following. What do the letters UCS _____?

A. Uniform Calculator System
B. Universal Coordinate System
C. Universal CAD Settings
D. United CAD System
E. None of these

Answer - Click Here:
B

30. Which is the difference of two regular 8-gonon, which is one inscribed and another circumscribed circle _____?

A. No difference
B. different opening angles
C. different crowd sides
D. different side length
E. None of these

Answer - Click Here:
D

  1. Autocad MCQs – SET 1
  2. Autocad MCQs – SET 2
  3. Autocad MCQs – SET 3
  4. Autocad MCQs – SET 4

 

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)