Management Information System  MIS Solved MCQs with Answers pdf

Management Information System  MIS Solved MCQs with Answers pdf

1. In an information system which one is not a technology driver for an information system?
A. knowledge asset management
B. networks and the Internet
C. object technologies
D. enterprise applications
E. collaborative technologies
F. none

Answer - Click Here:
A

2.In a formal system development process which of the following
A. statement of the system users’ business requirements
B. business problem statement
C. software and technical hardware solution for the business problem
D. Specification and technical blueprints for a solution that fulfills the business requirements
E. both A & b
F. none of the above

Answer - Click Here:
C

3.Which of the following information system supports planning and assessment needs of executive management?
A. TPS
B. DSS
C. MIS
D. ERP
E. both b & c
F. none of these

Answer - Click Here:
F

4. who have concerned with tactical (short-term) operational problems and decision making ?

A. supervisors
B. mobile managers
C. middle managers
D. executive managers
E. none of the above
F. both A & b

Answer - Click Here:
C

5.which of the following application of information is used to scan an organization’s environment?
A. world wide
B. internal communication.
C. external communication.
D. sensing.
E. none of the above.

Answer - Click Here:
D

6.Management information systems (MIS)
A. Development and share documents that support day-today office activities.
B. process business transactions (e.g., time cards, payments, orders, ecapture and reproduce the knowledge of an expert problem solver
C. use the transaction data to produce information needed by managers to run the business
D. none of the above

Answer - Click Here:
C

7. Which one is the organizations Back Bone?
A. capital
B. employee
C. management
D. information
E. both A and B

Answer - Click Here:
D

8. Which of the following is responsible for the systems development, budget, on-time development and with acceptable quality
A. systems owner
B. systems designer
C. project manager
D. user systems builder
E. external system user
F. both B & c
G. none

Answer - Click Here:
A

9.In information system Which one is not a business driver?
A. redesign a business process
B. security and privacy
C. collaboration and partnership
D. knowledge asset management
E. proliferation of networks and the Internet
F. both A & b
G. none

Answer - Click Here:
E

10.short form of AI

A. Artificial information
B. Artificial intelligence
C. Artificial integration
D. None of the above

Answer - Click Here:
B

11.In which phase of the system development process specifications for a solution that fulfills the business requirements is undertaken and the technical blueprint is developed
A. feasibility analysis
B. system design
C. system implementation
D. system initiation
E. system analysis
F. both c & d
G. none

Answer - Click Here:
B

12. A university creates a web-based information system that gives access to faculty who can record student grades and advise students, this is an example of a/an CRM.
A. ERP
B. extranet
C. 213
D. none of the above
E. both A & b

Answer - Click Here:
C

13.What are the advantage(s) of transistors

A. Are portable
B. Are more reliable
C. Consume less power
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

14.Using a business performance management software to monitor performance __________
A. reduces costs.
B. adds value.
C. manages risks
D. create a new opportunity.
E. both A & b.
F. none of the above.

Answer - Click Here:
C

15. What is the primary outcome of web self-services that is offered by the bank for customers?
A. reduces costs.
B. manages risks.
C. adds value.
D. creates a new opportunity.
E. none of the above.
F. both A & b.

Answer - Click Here:
A

16. _________ is the general transformation cycle for information?
A. data to information to knowledge.
B. data to knowledge to information.
C. knowledge to data to information.
D. information to data to knowledge
E. none of the above.
F. both A & b.

Answer - Click Here:
A

17. Which attribute manager require for quality information.
A. media.
B. timeliness.
C. presentation.
D. relevance.
E. none of the above.
F. both A & b.

Answer - Click Here:
D

18.The legal constraints Monitoring by a company which operates under requires review of:
A. a company’s macro-environment.
B. a company’s macro-environment.
C. a company’s customers.
D. a company’s outputs.
E. all of the above
.

Answer - Click Here:
A

19._______ represented an information flow diagram?

A. Source
B. Entity
C. Attribute
D. Process
E. Database
F. none of these

Answer - Click Here:
A

20.The DBA is
A. a computer device
B. a person
C. a communication technique
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

21. _____ is depicted by web blueprint.
A. the layout of a website.
B. the layout of an index page.
C. the layout of the home page.
D. the layout of an individual web page.
E. the layout of a sitemap.
F. both A & b.

Answer - Click Here:
A

22. ______ is the collection of UML depicts information systems :
A. Objects
B. Processes
C. Entities
D. Data
E. Information
F. none of these

Answer - Click Here:
A

23.which statement satisfy taxonomy?
A. A list of equivalent terms
B. A browsable hierarchy
C. A complex controlled vocabulary showing relationships
D. none of these

Answer - Click Here:
B

24. Which statement is incorrect about XML schemas?

A. Schemas can specify integer values
B. Schemas provide data-oriented data types
C. They offer more flexibility than DTDs
D. Schemas are defined by XSD tag
E. All XML documents must have a schema

Answer - Click Here:
E

25. ______ done in the Credit checking.
A. order entry system
B. quotation system
C. order processing system
D. any of the above

Answer - Click Here:
A

26. _______ relates to enterprise interoperability?
A. XML
B. DFD
C. Information flow diagram
D. Entity relationship diagram
E. none of these

Answer - Click Here:
A

27.For a web site, _______ is not a type of navagation system.

A. Local
B. Regional
C. National
D. Global
E. Contextual
F. All of these

Answer - Click Here:
B

28.Frederic W. Taylor present the idea(s) of
A. management functions
B. the exception principle
C. both (a) and (b)
D. neither (a) nor (b)

Answer - Click Here:
B

29. _________ is not a part of an acceptable use policy?
A. Encryption policies
B. Allowable use of systems
C. Legal obligations
D. User responsibilities
E. both B & c
F. none of these

Answer - Click Here:
A

30.Password and accounts responsibilities to 29 Use-case analysis focuses upon:
A. Objects
B. data
C. Actors
D. Entities
E. none of these

Answer - Click Here:
C

30_______ is a part of a static view of information?
A. Metadata
B. Logical data model
C. Data flow model
D. Information process model
E. both A & b
F. None of these

Answer - Click Here:
C

31. Contemporary Information Systems that are interfacing with customers and suppliers:
A. BPR
B. SCM
C. CRM
D. Both A and B
E. Both B and C

Answer - Click Here:
E

32. Information systems that support the business functions that reach out to suppliers are known as:
A. decision support systems
B. expert information systems
C. back-office information systems
D. front office information systems
E. none of the above
F. both A & b

Answer - Click Here:
C

33._________ not a class information system applications?
A. management information system
B. front office information systems
C. office automation system
D. expert system
E. decision support system
F. database management system
G. None of these

Answer - Click Here:
F

34. ________ done in the Credit checking
A. order entry system
B. quotation system
C. order processing system
D. any of the above

Answer - Click Here:
A

35. How many people that actually use the system to perform or support the work to be completed?
A. system owners
B. system analysts
C. system designers
D. both A & b
E. none of the above

Answer - Click Here:
E

36.________ not a typical business function?
A. Manufacturing
B. Sales
C. Service
D. Accounting
E. Benefits and Compensation
F. both A & b
G. None of these

Answer - Click Here:
E

37. The transactions flow in business processes to ensure that appropriate checks and approvals are implemented is called:
A. procedures or flow control
B. process flow
C. work flow
D. process requirements
E. procedures entities
F. None of these
G. All of these

Answer - Click Here:
C

38.A Language-based, machine that representations of how a software process is supposed to do, or how a software process is supposed to accomplish its tasks.
A. application programs
B. prototyping
C. software specifications
D. human engineering
E. both A & b
F. none of the above

Answer - Click Here:
A

39. A definition of the user moves from window to window, interacting with the application programs to perform useful work is called:
A. user dialog
B. software specifications
C. navigation specification
D. prototyping specifications
E. interface specifications
F. both A & b
G. both B & c

Answer - Click Here:
A

40.keyless interfaces include_________
A. keyboard, OCR, pen, and voice recognition
B. mouse, OCR, pen, and voice recognition
C. barcoding, OCR, pen, and voice recognition
D. all of the above
E. none of the above
F. both A & b

Answer - Click Here:
C

41.__________ is an Example of Open database connectivity (OBDC) tools.
A. middleware
B. tool kit
C. interfaceware
D. layerware
E. none of the above
F. all of these above

Answer - Click Here:
A

42. Project Management ensures that
A. system is developed at minimum cost
B. project’s risk is assessed
C. project’s feasibility is assessed
D. both A and B
E. none of the above

Answer - Click Here:
A

43. What is the deliverable phase of the problem analysis
A. statement of work
B. statement of constraints
C. problem statement
D. system improvement objectives
E. none of the above
F. both A & b

Answer - Click Here:
D

44. In PIECES framework Which one is NOT a category of problems represented
A. technology
B. control
C. efficiency
D. economics
E. service
F. both A & b
G. None of these

Answer - Click Here:
A

45. ________ is NOT a phase of the systems development life cycle?
A. post-implementation review
B. requirements analysis
C. decision analysis
D. problem analysis
E. scope definition
F. None of these
G. All of the above

Answer - Click Here:
A

46. System development of cross life-cycle is?
A. prototyping
B. object modeling
C. data modeling
D. data flow diagram
E. fact-finding
F. None of these

Answer - Click Here:
E

47. Ongoing activity of system support is
A. recovering the system
B. recovering the system assisting users
C. adapting the system to new requirements
D. fixing software defects
E. all of the above
F. both A & b

Answer - Click Here:
E

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

Buy advertisement space on T4Tutorials

For more details email [email protected]