HTML MCQs Test – Solved Questions Answers

HTML MCQs Test – Solved Questions Answers

“HTML MCQs Test – Solved Questions Answers” is the set of important MCQs of HTML. Let’s begin with set 1.

Set 1: HTML MCQs Test (Solved Questions Answers)

1. What is the tag other then  <b>  to make text bold?
A. <black>
B. <dar>
C. both B & C
D. <strong>
E. <emp>
F. none of these

Answer - Click Here:
D

2. Text and  Tags that are not directly displayed on the page are written in which section.
A. <body>
B. <head>
C. both A & C
D. <html>
E. <title>
F. none of these

Answer - Click Here:
B

3. _____ tag is used to inserts a line horizontally on your web page?
A. <line direction=”horizontal”>
B. <line>
C. <hr>
D. both A & B
E. <tr>
F. none of these
Answer - Click Here:
C

4. In any HTML document what should be the first tag?
A. <html>
B. <title>
C. <head>
D. <document>
E. both A & D
F. none of these

Answer - Click Here:
A

5. In a webpage What tag was used to display that picture?
A. img
B.Picture
C.  image
D. src
E. both A & B
F. none of these
Answer - Click Here:
A

Set 2: HTML MCQs Test (Solved Questions Answers)

6. In any HTML document how you make a bulleted list?
A. <ul>
B. <nl>
C. <list>
D. both A & B
E. <ol>
F. none of these

Answer - Click Here:
A

7. In any HTML document How you make a numbered list?
A. <ul>
B. <dl>
C. both B & C
D. <list>
E. <ol>
F. none of these

Answer - Click Here:
E

8. In an HTML document How you make an e-mail link?
A. <mail href=”[email protected] ”>
B. <a href=”mailto:[email protected] ”>
C. <a href=”[email protected] ”>
D. <mail>[email protected] </mail>
E. both B & D
F. none of these

Answer - Click Here:
B

9. For making a hyperlink what is the correct HTML?

A. <a href=”http:// t4tutorials.com“>Quiz 1</a>
b. url=”https://t4tutorials.com“>Quiz 2
c. <https://t4tutorials.com</a>
d. both A & B
e. none of these

Answer - Click Here:
d

10. In any HTML document which tag to make a text italic?
A. <italics>
B. <ii>
C. <i>
D. <italic>
E. both A & C
F. none of these

Answer - Click Here:
C

Set 3: HTML MCQs Test (Solved Questions Answers)

11. _____ tag is used to add a row in a table?
A. <th> and </th>
B. <td> and </td>
C. <tr> and </tr>
D. <cr> and </cr>
E. both B & C
F. none of these

Answer - Click Here:
C

12. For adding a background color which is the correct HTML?

A. <body color=”yellow”>
B. <body background=”yellow”>
C. <background>yellow</background>
D. both A & B
E. <body bgcolor=”yellow”>
F. none of these

Answer - Click Here:
E

­­­­____ tag is used for the smallest size heading in HTML?
A. <head>
B. <heading>
C. both A & D
D. <h1>
E. <h6>
F. none of these

Answer - Click Here:
E

13. ____ tag is used for inserting a line break in HTML?
A. <lb>
B. <br>
C. bothB & E
D. <newline>
E. <break>
F. none of these

Answer - Click Here:
B

14. Vlink attribute means that?
A. very good link
B. visited link
C. both A & E
D. active link
E. virtual link
F. None of these

Answer - Click Here:
B

15. To name an element uniquely which attribute is used?
A. class
B. dot
C. both B & D
D. id
E. all of above
F. none of these

Answer - Click Here:
D

Set 1: HTML MCQs Test (Solved Questions Answers)

16. In any HTML document ____ tag is used to make a text bold?
A. <b>
B. <bld>
C. <bb>
D. both B & C
E. <bold>
F. none of these

Answer - Click Here:
A

17. For a form in HTML which tag creates a check box?

A. <input type=”checkbox”>
B. <checkbox>
C. <input=checkbox>
D. both A & B
E. <input checkbox>
F. none of these

Answer - Click Here:
A

18.  Which tag will you use to create a combo box (drop down box)?
A. <input type=”dropdown”>
B. <select>
C. both A & C
D. <list>
E. all of above
F. none of these

Answer - Click Here:
B

19. You required ____ to create HTML document?
A. Just a notepad can be used
B. web page editing software
C. High powered computer
D. both A & B
E. None of above

Answer - Click Here:
A

20. In HTML document The special formatting codes used to present contentare

A. values
B. attributes
C. tags
D. both A & C
E. None of above

Answer - Click Here:
C

Set 5: HTML MCQs Test (Solved Questions Answers)

21. Documents of HTML are saved in?

A. Special binary format
B. ASCII text
C. both A & D
D. Machine language codes
E. None of the above

Answer - Click Here:
B

22. Tags that enclose the text in HTML documents are known as?
A. Pair tags
B. Double tags
C. Couple tags
D. Single tags
E. both A & C
F. None of these

Answer - Click Here:
A

23.  In HTML which character tells browsers to stop tagging the text?
A. /
B. %
C. both A & B
D.?
E. >
F. None of these

Answer - Click Here:
A

24. The tags in HTML document
A. should be written in lower case
B. can be written in both uppercase or lowercase
C. both D & E
D. Should be written in upper case
E. should be written in a proper case
F. None of these

Answer - Click Here:
B

25. A tag Marquee in HTML is to
A. Mark the text so that it is hidden in browser
B. mark the list of items to maintain in queue
C. both A & D
D. Display text with scrolling effect
E. None of the above

Answer - Click Here:
D

Set 6: HTML MCQs Test (Solved Questions Answers)

26. In HTML there are ____ different of heading tags?

A. 7
B. 5
C. 6
D. 4
E. none of these

Answer - Click Here:
C

27. In a web page­­­ ____  is used to create a blank line
A. insert <BLINE>
B. press Enter two times
C. insert <BR> tag
D. both A & B
E. press Shift + Enter
F. none of these

Answer - Click Here:
C

28. Which is not a pair tag in the following?

A. < u >
B. <p>
C. both B & E
D. <img>
E. <i>
F. none of these

Answer - Click Here:
D

29. _____ of the following is not a style tag?

A. <b>
B. <i>
C. both A & D
D. <tt>
E. All of above are style tags
F. none of these

Answer - Click Here:
E

30. the object displays in the browser can be modified by?
A. parameters
B. modifiers
C. attributes
D. None of the above
E. both A & B

Answer - Click Here:
C

Set 7: HTML MCQs Test (Solved Questions Answers)

31.  Which of an attribute of the following is related to the font tag?
A. face
B. size
C. both B & D
D. color
E. All of the above are style tags
F. None of these

Answer - Click Here:
E

32. HTML supports
A. unordered lists
B. ordered lists
C. both A & B
D. Sami ordered list
E. does not support those types
F. None of these
Answer - Click Here:
C

33. In an ordered list which tag is used to list individual items?
A. UL
B. OL
C. both A & C
D. LI
E. None of the above
F. None of these

Answer - Click Here:
D

34. When the path along with filename of the picture should you use in IMG tag?
A. when the location of the image file and HTML file are different
B. path is optional and not necessary
C. both B & E
D. path is always necessary when inserting image
E. when image file and HTML file both are on the same location
F. None of these

Answer - Click Here:
A

35. Which alignment attribute of the following is not valid?
A. Right
B. Left
C. both A & B
D. Top
E. All of the above
F. None of these

Answer - Click Here:
D

Set 8: HTML MCQs Test (Solved Questions Answers)

36. If the image could not load in browser _____ attribute is used with img tag to display the text?

A. id
B. name
C. both D & E
D. description
E. alt
F. none of these

Answer - Click Here:
E

37. ____ HTML code is valid from the following?

A. <red><font>
B. <font colour=”red”>
C. both B & D
D. <font color=”red”>
E. All of above are style tags
F. none of these

Answer - Click Here:
D

38. To set background color green which attribute can be used with BODY tag?

A. vlink=”green”
B. background=”green”
C. both A & B
D. bgcolor=”green”
E. None of above

Answer - Click Here:
D

39. To merge two cells horizontally which attribute you’ll use with TD tag?
A. colspan=2
B. merge=colspan2
C. both A & E
D. rowspan=2
E. merge=row2
F. none of these

Answer - Click Here:
A

40. What tag is used to display that picture in a webpage?
A. picture
B. src
C. both B & D
D.mage
E.img
F. none of these

Answer - Click Here:
E

Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

Buy advertisement space on T4Tutorials

For more details email [email protected]