Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artificial Intelligence MCQ’s

Artificial Intelligence MCQ’s

1: Whose introduced lisp…

a) Marvin Minsky
b) John McCarthy
c) Alan Turing
d) Allen Newell and Herbert Simon

Answer - Click Here:
B

2: Artificial intelligence is…

a) Making a Machine intelligent
b) Playing a Game
c) Putting your intelligence into Computer
d) Programming with your own intelligence

Answer - Click Here:
C

3: Which search method takes less memory in mention below…

a) optimal Search
b) linear search
c) Depth-First search
d) Breadth-First Search

Answer - Click Here:
D

4: Which of the following improved the performance of an agent…

a) observing
b) learning
c) Perceiving
d) none of these

Answer - Click Here:
B

5: Which selected External actions of the agent in these options…

a) learning
b) Actuator
c) Perceive
d) performance

Answer - Click Here:
D

6: Artificial Intelligence approaches..

a) weak Artificial Intelligence
b) applied Artificial Intelligence
c) strong Artificial Intelligence
d) All of these

Answer - Click Here:
D

7: Which of the following are the example of the intelligent agents…

a) robot
b) human
c) Autonomous Spacecraft
d) All of these

Answer - Click Here:
D

8: Which is true for describing the judgmental or commonsense part of problem solving in artificial intelligence…

a) Critical
b) Heuristic Critical
c) Analytical
d) Value based

Answer - Click Here:
B

9: Which of the following is subfields of Natural language processing…

a) algorithmic and heuristic
b) understanding and generation
c) symbolic and numeric
d) time and motion

Answer - Click Here:
A

10: Which method is used for communication between human…

a) speaking
b) writing
c) reading
d) none of these

Answer - Click Here:
A

11: Which of the following is true about mouse device is…

a) mechanical electro-chemical
b) electro-chemical
c) optical
d) mechanical and optical

Answer - Click Here:
D

12: The types of agents in artificial intelligence is…

a) 3
b) 4
c) 2
d) 1

Answer - Click Here:
B

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *