Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Lattest Artificial Intelligence Mcq’s

Latest Artificial Intelligence Mcq’s

1. First AI programming language is…

a) FORTRAN

b) IPL

c) LISP

d) BASIC

Answer - Click Here:
B

2. The mechanics of human intelligence investigates in…

a) sociology

b) psychology

c) cognitive science

d) history

Answer - Click Here:
C

3. Which of the following is caused of Ambiguity…

a) multiple word meanings

b) unclear antecedent

c) syntactic ambiguity

d) all of these

Answer - Click Here:
D

4. Which of the following process is repeated, evaluated, and refined?

a) interpretive

b) iterative

c) diagnostic

d) descriptive

Answer - Click Here:
B

5. A series of AI systems developed by?

a) DURHAM

b) BACON

c) MIT

d) RAMD

Answer - Click Here:
B

6. Which of the following is the primary interactive method of communication?

a) speaking

b) reading

c) writing

d) all of these

Answer - Click Here:
B

7. Software development tools are…

a) debuggers

b) editors and interpreters

c) assemblers, compiler

d) all of the above

Answer - Click Here:
D

8. Which of the following is product of KEE?

a) IntelliCorpn

b) Teknowledge

c) txas Instruments

d) intelliCorpnc

Answer - Click Here:
A

9. Which generation of computers is associated with artificial intelligence?

a) 2nd

b) sixth

c) 4th

d) ffth

Answer - Click Here:
D

10. ………… is called the father of Artificial intelligence…

a) Dennis Ritchie

b) James C Gosling

c) Isaac Newton

d) Alan Turing

Answer - Click Here:
D

11. The goals of AI systems are…

a) Answering questions

b) Manipulating robotic devices

c) Recognizing objects

d) All of the above

Answer - Click Here:
D

12. Which of the following uses the knowledge of mathematics
and engineering?

a) push-pop approach

b) bottom-up

c) Top-down

d) rationalist

Answer - Click Here:
D

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *