Machine learning MCQs

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 19th, 2021

Machine learning MCQs

1. The general concept and process of forming definitions from examples of concepts to be learned.

A. induction

B. abduction

C. Deduction

D. conjunction

E. All of these

F. None of these

Answer - Click Here:
A


2. The computer is the best learning for

A. procedures.

B. concepts.

C. facts.

D. principles

E.All of these

F.None of these

Answer - Click Here:
C


3. To build a data mining model data used for.

A. validation data

B. hidden data

C.test data

D. training data

E. All of these

F. None of these

Answer - Click Here:
D


4. Supervised learning and unsupervised clustering both require which is correct according to the statement.

 A. output attribute.

B. hidden attribute.

C. input attribute.

D.categorical attribute

E.All of these

F.None of these

Answer - Click Here:
B


5. Which of the following is a correct categorical outcome?

A. RMSE

B. Accuracy

C. Squared

D.All of the Mentioned

E. All of these

F. None of these

Answer - Click Here:
B


6. Does the function provide unsupervised prediction which of the following is the correct statement?

A.cl_precast

B.cl_nowcast

C.cl_forecast

D.Both A and C

E.All of these

F.None of these

Answer - Click Here:
E


7. The library is used for boosting generalized additive models of __

A. ada

B. gbm

C. All of the Mentioned

D. All of these

E. None of these

Answer - Click Here:
A


8. Which of the following is the best machine learning method?

A. Scalable

B. Accuracy

C. Fast

D. Both A and b

E. All of these

F.None of these

Answer - Click Here:
E


9. The library is similar to Pandas which of the following is correct?

A. OutPy

B. RPG

C. NumPy

D. Both A and B

E. All of these

F. None of these

Answer - Click Here:
C


10. If a data set or time series is random which of the following plots are used to check?

A. Random

B.   Lag

C. Lead

D. None of the Mentioned

E. All of these

F. None of these

Answer - Click Here:
C


11. Which of the following is used to generate the index with the time delta

A. TimeIndex

B. LeadIndex

C. TimedeltaIndex

D. Both A and B

E. All of these

F. None of these

Answer - Click Here:
C


12.Prominent python “statistics and econometrics library” which of the following is true

A. Statsmodels

B. Seaborn

C. Bokeh

D. None of the Mentioned

E. All of these

F. None of these

Answer - Click Here:
A


13.Model include a backwards elimination feature selection routine is ________?

A. MCV

B. MCRS

C. MARS

D. All of the Mentioned

E. All of these

F. None of these

Answer - Click Here:
C


14.Categorical outcome is______________.

A.RMSE

B. Accuracy

C. required

D. All of the Mentioned

E. All of these

F. None of these

Answer - Click Here:
C


15. Which of the following function provides unsupervised prediction?

A. cl_forecast

B. cl_nowcast

C. cl_precast

D. Both A and C

E. All of these

F. None of these

Answer - Click Here:
C


16.Library is used for boosting generalized additive models of_________________

A.ada

B.gbm

C. gamBoost

D.All of the Mentioned

E. Both A and C

F. None of these

Answer - Click Here:
C


17.  Package is used for reading excel data which of the following is true?

A. read.sheet

B. xlsc

C. xlsx

D. All of the Mentioned

E. All of these

F. None of these

Answer - Click Here:
B


18. Which of the following is another name for raw data?

A.eggy data

B. destination data

C. secondary

D. Machine Learning

E. All of these

F.None of these

Answer - Click Here:
A


19.. Which of the following is used for the specifying character of the class with metacharacter?

A./+

B.{}

C. []

D. All of the Mentioned

E. All of these

F.None of these

Answer - Click Here:
C


10. Transforms can be performed with a data value which of the following is used?

A. log10

B. cos

C. log2

D. All of the Mentioned

E. Both A and C

F.None of these

Answer - Click Here:
D


21.  To view all the tables in memory Which of the following can be used?

A. table

B.  table

C. tables

D. None of the Mentioned

E. Both A and C

F. All of these

Answer - Click Here:
C


22. Which signs are used to indicate repetition?

A. *

B. #

C. –

D. All of the mentioned

E. Both A and C

F. None of these

Answer - Click Here:
B


23. Systems Record changes to a file over time which of the following is correct?

A. Record Control

B. Forecast Control

C. Both A and C

D. Version Control None of the mentioned

E. All of these

Answer - Click Here:
B


24. Different learning methods include which of the following?

(A). Introduction

(B). Analogy

(C). Deduction

(D). Memorization

(E). None of these

Answer - Click Here:
MCQ Answer: (A). Introduction


25. A language model having categories that do not include which of the following units?

(A). Language units

(B). Role structure of units

(C). System constraints

(D). Structural units

(E). None of these

Answer - Click Here:
MCQ Answer: d


26. which of the following is not a horn clause?

(A). p → Øq

(B). Øp V q

(C). p → q

(D). p

(E). None of these

Answer - Click Here:
MCQ Answer: (A). p → Øq


27. The action ‘STACK(A, (B).’ of a robot arm specify to which of the following?

(A). Position block B on Block A

(B). Position blocks A, B on the table in that order

(C). Position blocks B, A on the table in that order

(D). Position block A on block B

(E). None of these

Answer - Click Here:
MCQ Answer: d


28. Which of the following is Machine learning?

(A). The selective gaining of knowledge with the use of computer programs

(B). The autonomous gaining of knowledge with the use of manual programs

(C). The autonomous gaining of knowledge with the use of computer programs

(D). The selective gaining of knowledge with the use of manual programs

(E). None of these

Answer - Click Here:
MCQ Answer: (A). The selective gaining of knowledge with the use of computer programs

More MCQs on the sidebar of Website
Agent Architecture MCQs, Alpha Beta Pruning MCQs, Backward Chaining, Forward Chaining MCQs, Bayesian Networks MCQs, Communication, Hidden Markov Model, Image Perception MCQs,
Uninformed Search Strategy, Inductive logic programming, Informed Search Strategy, Learning,
Object Recognition, Online Search Agent, Uncertain Knowledge and Reasoning MCQs on Artificial Intelligence.

MCQs collection of solved and repeated MCQs with answers for the preparation of competitive exams, admission test, and job of PPSC, FPSC, UPSC, AP, APPSC, APSC, BPSC, PSC, GOA, GPSC, HPSC, HP, JKPSC, JPSC, KPSC, KERALAPSC, MPPSC, MPSC, MPSCMANIPUR, MPSC, NPSC, OPSC, RPSC, SPSCSKM, TNPSC, TSPSC, TPSC, UPPSC, UKPSC, SPSC, KPPSC, BPSC, AJKPSC ALPSC, NPSC, LPSC, SCPSC, DPSC, DCPSC, PSC, UPSC, WVPSC, PSCW, and WPSC.

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.