Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Robot solved MCQs with answer

Robot solved MCQs with an answer

1-Robot is derived from______word.

A. Robota
B. Robita
C. Ribota
D. Rebota
E. None of these

Answer - Click Here:
A

2. one of the following rotational motion of a robot arm?

A. retrograde
B. roll
C. swivel
D. axle
E. None of these

Answer - Click Here:
B

3. _____is the components of hydraulic fluid power system

A. Actuating devices and control valves
B. Pump and lines
C. Reservoir
D. Both A and B
D. All of thESE

Answer - Click Here:
D

4. Robot is a_______

A. Multi functional manipulator
B. Programmable
C. Both A and B
D. None of these

Answer - Click Here:
C

5. _____is the name for the space inside which a robot unit operates

A. work envelope
B. spatial base
C. environment
D. exclusion zone
E. None of these

Answer - Click Here:
A

6. one of the following is a feedback control system of function.

A. Input and feedback signal
B. Reference and input
C. Reference and output
D. Output and feedback signal
E. None of these

Answer - Click Here:
C

7. ______step required to convert analog signal to digital signal.

A. Reconstruction
B. Quantization
C. Sampling
D. Holding
E. All of these

Answer - Click Here:
C

8. Drives are called?

A. Sensors
B. Manipulator
C. Actuators
D. Controller
E. None of these

Answer - Click Here:
C

9. one of the following make support programs are designed?

A. business decisions
B. visual presentations
C. budget projections
D. vacation schedules
E. None of these

Answer - Click Here:
A

10. what is a sampling pattern which is repeated_____sampling?

A. Multi order
B. Single order
C. Unordered
D. Zero order
E. None of these

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.