Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

AI Solved Mcq’s

Table of Contents

AI Solved Mcq’s

1: ——term used for describing the judgemental and commonsense part of problem-solving…

a) critical

b) heuristic

c) analytical

d) value based

Answer - Click Here:
B

2: Which of the following involves in General games?

a) Multi-agent

b) Single-agent

c) only Single-agent nor Multi-agent

d) Neither Single-agent and Multi-agent

Answer - Click Here:
C

3: Which ways are true to solve the state-space search?

a) 3

b) 0

c) 2

d) 6

Answer - Click Here:
C

4: Backward state-space search main advantage is…

a) Action

b) Relevant Actions

c) Cost

d) none of these

Answer - Click Here:
B

5: Alpha-beta pruning can be applied in ——– depth…

a) 10 states

b) 8 States

c) any States

d) Both depth

Answer - Click Here:
C

6: Calculate the feasibility of whole game tree , which function call?

a) Alpha-beta pruning

b) Transposition

c) Evaluation function

d) none of these

Answer - Click Here:
C

7: —– is also known is First Order Logic…

a) Lower Order Calculus

b) First Order Predicate Calculus

c) Quantification Theory

d) All of these

Answer - Click Here:
D

8: Logical connectives used to construct the…

a) small sentences

b) complex sentenses

c) Logical sentenses

d) none of these

Answer - Click Here:
B

9: Which of the following system are Forward chaining?

a) Data-driven, goal-driven

b) Data-driven, data-driven

c) Goal-driven, goal-driven

d) Goal-driven, data-driven

Answer - Click Here:
B

10: ——- is the main components of the expert systems…

a) Inference Engine & Knowledge Base

b) Inference Engine

c) Knowledge Base

d) all of these

Answer - Click Here:
A

11: Semantic Networks used…

a) Hyponymy relation

b) Meronymy relation

c) Holonymy relation

d) All of these

Answer - Click Here:
D

12: Persistence action means…

a) Allow a literal to remain true

b) Allow a literal to remain false

c) Allow a literal to remain both a & b

d) None of these

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *