Physics MCQs

Physics MCQs

1. Which of the following is used as a fuel in a nuclear reactor?
 A. lead/aluminum
B. lead / cadmium
C. A and B
D. plutonium/uranium

 

Answer - Click Here:
D

2. The SI base unit for Mass is …
A. gram
B. pound
C. kilogram
D. ounce
E. None of these

Answer - Click Here:
C
 

3. In S.I. system Pascal is a unit of …
A. surface tension
B. Viscosity
C. surface energy
D. velocity
E. None of these

Answer - Click Here:
B
 

4. Which of the following substances possess the highest elasticity?
A.Steel
B.Rubber
C.Glass
D.Copper
E. None of these

Answer - Click Here:
A
  

5. Accelerometer detects the …
A. small acceleration
B. large acceleration
C. large acceleration and deceleration
D. small deceleration
E. None of these

Answer - Click Here:
D
  

6. When vapors of a substance are cooled and change into a liquid, it is called …
A. condensation
B. conduction
C. convection
D. evaporation

Answer - Click Here:
A
 

7. The presence of impurities _______the freezing point of water …
A. increases
B. accelerate
C. decreases
D. does not have any effect on
E. None of these

Answer - Click Here:
C
 

8. The only force acting on a bouncing ball is …

A. gravity
B. weight of the ball
C. friction
D. a and b both
E. None of these

Answer - Click Here:
D

9. When the magnitude of the two components of vectors is equal to their resultant, then the angle between the components is equal to which of the following angles?
A. 60
B. 80
C. 120
D. none

Answer - Click Here:
C

10. In the Greek period, the Experimental basis for theoretical reasoning was adopted by?
A. Aristotle
B. Archimedes
C. A and B
D. Pythagoras
E. None of these

Answer - Click Here:
B

11. Solubility and density are called____properties.
A. Additive
B. Constitutive
C. Physical
D. Chemical
E. None of these

Answer - Click Here:
C

12. The vibrations of an unpasteurized light are taking place …
A. In one plane
B. In all planes
C. In no plane
D. All are true
E. None of these

Answer - Click Here:
B