Physics Multiple Choices Question form Books Chapter

Physics Multiple Choices Question form Books Chapter

1. When we brought to proton close together

A. Potential energy between them increase

B. Kinetic energy increase

C. Potential energy between them does not change

D. Potential energy between them decrease

Answer - Click Here:
A

2. What is the direction of wind flows from areas of

A. Low pressure to areas of low altitudes

B. High pressure to areas of low pressure

C. High altitudes to areas of low altitudes

D. Low temperature to areas of high temperature

Answer - Click Here:
B

3. Which of the following is an example of non-conservation force

A. Magnetic force

B. Electric force

C. Gravitational force

D. None of these

E. Frictional force

Answer - Click Here:
E

4. What will be the temperature of Hot igneous rock is

A. Cold regions

B. Hot regions

C. Normal regions

D. Volcanic regions

E. All of the above

Answer - Click Here:
D

5. When a motor can lift a weight of 3000N through a height of 20 min 30 sec.
what is power the motion?

A. 2000 w

B. 3000 w

C. 100 w

D. 4000w

Answer - Click Here:
A

6. If a body is moving in a circular path, it covers a certain angle on the given intervals of time. such type of motion is called

A. Rotatory motion

B. Linear motion

C. Angular motion

D. Vibratory motion

Answer - Click Here:
C

7. What is the SI unit of angular acceleration

A. Radan /second

B. Radian

C. M/s

D. None of these

Answer - Click Here:
D

8. Which of the following is correct in case of centripetal force

A. Towards the center along the radius

B. Opposite to the motion of the body

C. Away from the center along the radius

D. along the direction of motion

Answer - Click Here:
A

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]