Top Physics MCQs

Top Physics MCQs

1. The radian is the plane angle between two radii of a circle and this can cut off on the circumference an arc, which is equal in length to the which of the followings?

A. Tangent

B. Diagonal

C. Triangle

D. Distance

E. Radius

Answer - Click Here:
E

2. The branch of science where we study about non-living things is known as

A. Biological science

B. Physical science

C. Mathematical science

D. Chemical science

Answer - Click Here:
B

3.  An electromagnetic theory was introduced by

A. Young

B. Faraday

C. Bohr

D. Maxwell

E. Crooks

Answer - Click Here:
D

4. Computer Chips are made up of

A. Nickel

B. Cadmium

C. Silicon

D. Germanium

E. None of these

Answer - Click Here:
C

5. The SI unit of intensity of light is equal to the which one of the followings?

A. Watt

B. ampere

C. kelvin

D. Candela

E. Mole

Answer - Click Here:
D

6. The second law of thermodynamics was proposed by which one of the followings?

A. Thomson

B. Boyle

C. Joule

D. Kelvin

Answer - Click Here:
A

7. Steradian angle lies in which of the followings dimensions?

A. Two

B. Three

C. One

E. Both A and B

Answer - Click Here:
B

8. Physical quantities are divided into how many categories

A. Five categories

B. Four categories

C. Two categories

D. Three categories

E. None of the above

Answer - Click Here:
C

9. Which of the following is the least accurately recorded observation

A. 400mm

B. 500mm

C. 5000mm

D. 10mm

E. 5mm

Answer - Click Here:
5mm

10. Which one is the example of base quantity?

A. Volume

B. Length

C. Velocity

D. Area

E. Distance

Answer - Click Here:
B

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.