Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Multiple Choice Questions of Applied Physics

Multiple Choice Questions of Applied Physics

1. Cross product of A×B with Sin(0) would produce results equal to:
A. A.B
B. A×B
C. AB
D. A

Answer - Click Here:
C

2. Sum of all torques acting on a body is zero, this condition represents equilibrium’s:
A. First condition
B. Second condition
C. Third condition
D. Fourth condition

Answer - Click Here:
B

3. A racing car has a body with:
A. Laminated design
B. Turbulent design
C. Flat design
D. Streamlined design

Answer - Click Here:
D

4. The graph of waveforms is displays of Cathode ray oscilloscope on the basis of:
A. current
B. Voltage
C. Potential difference
D. Temperature

Answer - Click Here:
B

5. Position vector is vector that defines vector’s:
A. Angle
B. Direction
C. Magnitude
D. Position

Answer - Click Here:
D

6. Viscosity of ethanol at 30 °C is:
A. 1.6
B. 6.29
C. 0.801
D. 1

Answer - Click Here:
D

7. A physical quantity is:
A. Length
B. Weight
C. Stress
D. Thinking

Answer - Click Here:
A

8. The magnetic field inside a solenoid is:
A. Zero
B. Weak
C. Non-uniform
D. Uniform

Answer - Click Here:
D

9. Scalar product of A.B with angle 180° would produce results equal to:
A. (-AB)
B. A.B
C. AB
D. B

Answer - Click Here:
A

10. The difference of change in potential energy is measured by:
A. Mgf
B. Mgh
C. Mg
D. Mgt

Answer - Click Here:
B

11. Which is not a physical quantity:
A. Mass
B. Stress
C. Length
D. Velocity

Answer - Click Here:
B

12. If fluid has constant density, it is said to be:
A. Thick
B. In-viscous
C. Compressible
D. Incompressible

Answer - Click Here:
D

 

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *