Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Applied Physics Multiple Choice Questions

Applied Physics Multiple Choice Questions

1. What is the velocity-time graph?
A. Speed-time graph
B. Velocity-displacement graph
C. Graph illustrating velocity of object
D. None of the above

Answer - Click Here:
C

2. Mass of 700 N man moving in car at 66 km h-1 is:
A. 70 kg
B. 100 kg
C. infinite
D. zero

Answer - Click Here:
A

3. Gravitational force is _______ force:
A. Frictional Force
B. Non-conservative Force
C. Normal Force
D. None of the above

Answer - Click Here:
B

4. During time interval ‘t’ Average acceleration of a body is given by slope of its:
A. Velocity-Speed grph
B. Speed-time graph
C. Velocity-displacement graph
D. Velocity-time graph

Answer - Click Here:
D

5. Inertial frame of reference is frame ______:
A. In which first law of motion is valid
B. In which law of inertia is valid
C. Which is not moving with uniform velocity
D. Both a and b

Answer - Click Here:
D

6. A man of mass 30 kilograms climbs stairs of height 5 meters in 4 seconds. power output produced will be:
A. 367.5 W
B. 36 W
C. 370 W
D. 397.5 W

Answer - Click Here:
A

7. Acceleration of a body at a particular instant is called :
A. Instantaneous acceleration
B. Instantaneous velocity
C. Instantaneous displacement
D. Instantaneous speed

Answer - Click Here:
A

8. Gravitational force is _____ force:
A. Conservative force
B. Frictional Force
C. Non-conservative force
D. None of the above

Answer - Click Here:
C

9. GPS stands for:
A. Global pointing system
B. Globe positioning system
C. General positioning system
D. Global positioning system

Answer - Click Here:
D

10. Newton’s laws of motion were published in ______ year:
A. 1987
B. 1982
C. 1687
D. 1688

Answer - Click Here:
C

11. Work done on a body equals change in its kinetic energy, this principle is known as:
A. Work done principle
B. Work-energy principle
C. Work-velocity principle
D. Speed-displacement principle

Answer - Click Here:
B

12. Revolution and steradian is units of:
A. Angular velocity
B. Angular distance
C. Angular displacement
D. None of the above

Answer - Click Here:
C