Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Advanced c++ multiple choice question

Advanced C++ multiple choice questions

1: Select one of the following is not valid for the variable name…

A: -abc

B: ABC

C: _abc

D: Abc

Answer - Click Here:
A

2: ……. is the keyword of C++

A: include

B: main

C: main

D: define

Answer - Click Here:
C

3: In the program the unique name are used that called…

A: tokens

B: variables

C: keywords

D: identifiers

Answer - Click Here:
D

4: Actuall documents are prepared for the procss…

A: coding

B: running

C: executing

D: testing

Answer - Click Here:
A

5: which symbols are used for making decision in flowchart….

A: sequence

B: selecion

C: iteration

D: program

Answer - Click Here:
B

6: C++ introduced in…

A: 1998

B:1997

C: 1931

D: 1934

Answer - Click Here:
B

7: errors accur in the program are caleed…

A: logic

B: syntax

C: bugs

D: all of these

Answer - Click Here:
C

8: In the program the word Main means…

A: keywords

B: use defined identifier

C: standarad identifier

D: none of these

Answer - Click Here:
C

9: Which of the following is true for the used of escape sequence…

A: independently enclosed in single quotes

B: inside string constant

C: independently enclosed in double quotes

D: all of these

Answer - Click Here:
D

10: Which of the following value a function return…

A: only one

B: more than one

C: according to statement

D: double

Answer - Click Here:
A

11: …….. operator is used to allocate the memory of an object…

A: delete

B: *

C: $

D: new

Answer - Click Here:
D

12: Function that is not used for string is…

A: strcspn ()

B: strspn ()

C: strstr ()

D: strnicmp ()

Answer - Click Here:
C

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *