Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Advanced database multiple choice question

Advanced database multiple choice question

1.  Which operator has the highest precedence?
a) shift
b) unary
c) postfix
d) equality

Answer - Click Here:
C

2.  What is the default return type of a function?
a) void
b) char
c) float
d) int

Answer - Click Here:
A

3. The switch statement is also known as?
a) selective statement
b) choosing statement
c) certain statement
d) none

Answer - Click Here:
A

4. Destination statement is represneted by

a) :

b) $

c) @

d) &

Answer - Click Here:
A

5. Which looping process is best?
a) for
b) while
c) do-while
d) none

Answer - Click Here:
C

6. Which is method is the  right method of declaring array?

a) array array[];

b) int array[];

c) int array{};

d) array;

Answer - Click Here:
A

7. How many characters are in ASCII code?

a) 256

b) 64

c) 128

d) none

Answer - Click Here:
D

8. Which one is for character type in C++?

a) wchar

b) char

c) vchar

d) both (a) & (b)

Answer - Click Here:
D

9. By default, what is the sign of character type in C++?

a) unsigned

b) implementation dependent

c) signed

d) None

Answer - Click Here:
B

10. Which operator can’t be overloaded?

a) >>

b) ;

c) ?:

d) &&

Answer - Click Here:
C

11. What does cout stands for?

a) class output

b) console output

c) char output

d) none

Answer - Click Here:
B

12. Which can’t be declared as static?

a) object

b) function

c) array

d) none

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *