Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Advanced Multiple Choice Questions Of C Sharp (C#).NET

Advanced Multiple Choice Questions Of C Sharp (C#).NET

 1: Menu bar contains a set of ……. to provide controls in the form...

a) Status

b) Tool

c) Menu

d) Progress

Answer - Click Here:
B

2: Which of the following is the same as the code window…

a) procedure

b) debug

c) object

d) form

Answer - Click Here:
B

3: Which of the following function translates a numeric value to a variable…

a) mod

b) val

c) build In

d) balance

Answer - Click Here:
B

4: Which of the following is true about C#…

a) can be compiled on a variety of computer platforms

b) It is a part of.Net Framework .

c) It is component oriented

d) All of the above

Answer - Click Here:
D

5: Choose which one is converts a type to a string…

a) toSbyte

b) tosingle

c) toString.

d) toInt64

Answer - Click Here:
C

6: Preprocessor allows testing a symbol to see if they evaluate to true…

a) undef

b) define

c) elif

d) if

Answer - Click Here:
D

7: Which of the following String method used to compare two strings…

a)concat()

b) copy()

c)Compare

d) compare to

Answer - Click Here:
C

8: Which of the following property represents the current position of the stream…

a) long Position

b) int Length 

c) long Length

d) All of these

Answer - Click Here:
C

9: Which of the following statements is not correct about constructors…

a) a constructor can be a static constructor

b) a constructor cannot be overloaded

c) constructor cannot be declared as private

d) both b and c

Answer - Click Here:
D

10: Which of the following is not true about destructor…

a) destructors can have modifiers or parameters 

b) Destructors cannot be inherited or overloaded

c) class can have one destructor only

d) all of above

Answer - Click Here:
A

11: Which of the following is not a characteristic of exception handling…

a) catch

b) try

c)finally

d) thrown

Answer - Click Here:
D

12: Which of the following option is correct for an example of “instanceof”…

a) a function

b) a boolean

c) a lnguage construct

d) an operator

Answer - Click Here:
D