C++ Mcq’s

C++ MCQs

1: Which of the following is the not correct statement…

A: char nm[]= ” sundas”;

B: char nm[15]=”asifa”;

C: char nm=”saweera”;

D: none of these 

Answer - Click Here:
C

2: Which of the following object of drive class can access in public inheritence…

A: public member of the base class

B: private members of the base class

C: public member of the base class

D: both a and b

Answer - Click Here:
D

3: Stream class that is used to perform both input and output file operation is called…

A: ofstream

B: iostream

C: fstream

D: ifstream

Answer - Click Here:
C

4: Machine language is the ………… language of computer…

A: fundamental

B: Assembly

C: java

D: object-oriented

Answer - Click Here:
A

5: The symbol of rectangle in flowchart shows…

A: connector

B: I/O

C: process

D: decision

Answer - Click Here:
C

6: A process in which source code translate into machine code is called…

A: Linking

B: executing

C: loading

D: compiling

Answer - Click Here:
D

7: What type of errors will occur in the program when used incorrect of mathematical formula…

A: syntax error

B: logical error

C: runtime error

D: none of these

Answer - Click Here:
B

8: Cin is used to get ………. from keyboard during execution…

A: input

B: output

C: value

D: clog

Answer - Click Here:
A

9: ……….. operators are used to compare two values…

A: relational operator

B: unary operator

C: bitwise operator

D: ternary operator

Answer - Click Here:
A

10: The statements of the program are executed one after the other in the order in which they are written...

A: repetition

B: sequential

C: selection

D: none of these

Answer - Click Here:
B

11: ………… is an unconditional control transfer statement…

A: if-else

B: break

C: switch

D: goto

Answer - Click Here:
D

12: The statements can only be used inside the body of loop is…

A: if

B: break

C: continue

D: switch

Answer - Click Here:
C

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]