Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mcq’s of introduction to programming

MCQ’s of introduction to programming

1: select one of the true statement for the compiler?

a. the input of the compiler is source program

b.it translates the source code into object code as a whole

c. the output of the compiler is object code

d.all of above

Answer - Click Here:
D

2: the pseudocode is…

a. algorithm

b. flowchart

c. object code

d.coding

Answer - Click Here:
A

3: the language processor translates the program into object code as a whole…

a.linker

b.debugger

c.compiler

d.interpreter

Answer - Click Here:
C
 

4: finding and solving errors in the source code is…

a. desk checking

b. debugging 

c. decoding

d. testing

Answer - Click Here:
B

5. translates the source code into machine language…

a. operating system

b. programming language

c. language processor 

d. all of these

Answer - Click Here:
C

6: The step by step procedure for solving a problem…

a. programming

b. algorithm

c. planing

d. flowchart

Answer - Click Here:
B

7. ……language is not an object oriented pogramming lnguage…

a. visual basic

b. c

 c. c++

d. java

Answer - Click Here:
C

8. communication between user and the computer is…

a. programming language

b. software 

c. syntax 

d. english language

Answer - Click Here:
A

Prof. Fzal Rehman Shamil
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325