Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Advanced programming MCQ’s with C-Sharp .NET

Advanced programming MCQ’s with C-Sharp .NET

1: Which of the following is the data members of a class by default …
a) private, public
b) protected, public
c) public
d) private

Answer - Click Here:
D

2: Which of the following is used to define reference variable…
a) $
b) #
c) ref
d) &

Answer - Click Here:
C

3: Which of the following differences between ‘=’ and ‘==’…
a) ‘==’used to assign values & ‘=’used to compare value
b) ‘=’used to assign values from one to another‘==’used to compare value between two variables
c) No difference between both operators
d) None of these

Answer - Click Here:
B

4: Which of the following is true value that a function return…
a) 0
b) 1
c) 2
d) o or 1

Answer - Click Here:
B

5: Which of the following number of constructors is a true in a class can be define…
a) 1
b) 2
c) any number
d) many number

Answer - Click Here:
C

6: Which of the following method has the same name as its class name…
a) class
b) delete
c) constructor
d) none of these

Answer - Click Here:
C

7: Which of the following operator is used for destructor…
a) :
b) ::
c) &
d) ~

Answer - Click Here:
D

8: Which of the following method is used to destroy objects when application is on process…
a) distructor
b) finalize()
c) constructor
d) end

Answer - Click Here:
A

9: Which of the following operator is used to free the memory when memory is allocated…
a) delete
b) free
c) new
d) none of these

Answer - Click Here:
A

10: Which of the following statement is not true about destructor…
a) A class can have one destructor only
b) Destructors can have modifiers or parameters
c) Destructors cannot be inherited or overloaded
d) All of these

Answer - Click Here:
B

11: Which of te following is the return type of destructor…
a) void
b) int
c) float
d) string

Answer - Click Here:
C

12: Which of the following method used for the base class for string()…
a) System.string
b) System.array
c) System.char
d) None of these

Answer - Click Here:
A