Advanced programming MCQ’s with visual programming

 Advanced programming MCQ’s with visual programming

1: Data type ‘long’ contains…
a) 4
b) 8
c) 2
d) 16

Answer - Click Here:
B

2: Which of the following is corret size of float data type…
a) 8 Bytes
b) 4 Bytes
c) 6 Bytes
d) 10 Bytes

Answer - Click Here:
B

3: Which of the folowing is Correct statement about strings…
a) a string is primitive in nature
b) a string is created on the stack
c) created of string on a stack or on a heap
d) a string created on heap

Answer - Click Here:
D

4: What is the difference between keywords ‘VAR’&‘DYNAMIC’…
a) ‘Var’ is a type of variable where declaration is done at compile time while ‘Dynamic’ declaration is achieved at runtime
b) ‘Var’ is introduced in C# (3.0) and ‘Dynamic’ is introduced in C# (4.0)
c) For ‘Var’ Error is caught at compile time and for ‘Dynamic’ Error is caught at runtime
d) All of the mentioned

Answer - Click Here:
D

5: Which of the following is true types of ‘Data Conversion’…
a) explicit Conversion
b) implicit Conversion
c) Implicit Conversion and Explicit Conversion
d) None of the mentioned

Answer - Click Here:
A

6: Which of the following is the subset of integer data type…
a) long, ulong, uint
b) long ,ulong, ushort
c) long, float, short
d) long, float, double

Answer - Click Here:
D

7: Which of the following is Disadvantage of explicit Conversion…
a) Makes program memory heavier
b) Potentially Unsafe
c) Results in loss of data
d) none of these

Answer - Click Here:
C

8: …… is notot Relational operators…

a) =<>
b) <>=
c) >=
d) <=

Answer - Click Here:
B

9: Which of the following is a conditional operator…
a) ‘:?’
b) ?;
c) ?:
d) ??

Answer - Click Here:
C

10: Which of the following is not infinite loop…
a) for( ;’1′; )
b) for( ;’0′; )
c) for( ;’1′; )
d) for( ;’0′; )

Answer - Click Here:
D

11: Which of the following is used to define the member of a class…
a) #
b) :
c) ::
d) none of these

Answer - Click Here:
C

12: Which of the following is most specified using for class declaration…
a) scope
b) type
c) type & scope
d) None of mentioned

Answer - Click Here:
C

 

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.